Tüy dökme,dışkıda bozukluk,göz sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba,kuşumun gözü yaklaşık 2 aydır sorunluydu. Burdaki önerilerle gengavut göz damlasi ve teramiycn göz kremini 4gün kullandim geçti. 2haftaya tekrar oldu tekrar kullandım. Şuan aşırı tüy döküyor ve dışkısı sorunlu. Gözü suan iyi gibi. 4gün göz damlası kullandım. 1gun Amin forte,3gun elektronit kullandım. Hala iyileşmedi çok takviye verdim ondan mi bilemiyorum. Ilacta kullanmak istemiyorum gecen ay sulphma. Kullandım.

Ekli dosyalar

• IMG_20230304_105716_770.jpg
    IMG_20230304_105716_770.jpg
    204.1 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20230304_105807_687.jpg
    IMG_20230304_105807_687.jpg
    216.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20230304_105650_595.jpg
    IMG_20230304_105650_595.jpg
    206.2 KB · Görüntüleme: 11
Bakteriyel bir sorunu var gibi görünüyor dışkılar. Tabi test edilmeden net sonuç söylemek imkansız ama böyle durumlarda veteriner ilaçları kullanmak gerekiyor. Gözle bağlantılı bir durumu yok ya da tüyle alakalı. Yem yemesinde sorun yok değil mi?

Bakteriyel bir sorunu var gibi görünüyor dışkılar. Tabi test edilmeden net sonuç söylemek imkansız ama böyle durumlarda veteriner ilaçları kullanmak gerekiyor. Gözle bağlantılı bir durumu yok ya da tüyle alakalı. Yem yemesinde sorun yok değil mi?
Yem yemesinde hic bir sıkıntı yok. Sanırım tüyce olduğu için. Sizce ne yapayım takviye vereyimmi

Genel hali keyifli ise tüyü bitirir bitirmez tekrar bir bakalım. Ancak tüy dönemi bu kadar kötü etkilemiyor, onu da belirtmek isterim. Enrocure alınabilir ve ya Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç temin ediniz. Ecza dolabınızda bulunsun mutlaka

Genel hali keyifli ise tüyü bitirir bitirmez tekrar bir bakalım. Ancak tüy dönemi bu kadar kötü etkilemiyor, onu da belirtmek isterim. Enrocure alınabilir ve ya Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç temin ediniz. Ecza dolabınızda bulunsun mutlaka
Evet iki gündür keyifsiz birde tüylerini karıştırıp döküyor. Biraz bekleyip dediginizi mi kullanayim

Evet iki gündür keyifsiz birde tüylerini karıştırıp döküyor. Biraz bekleyip dediginizi mi kullanayim
Doğanay bey şuan dışkısı bu şekilde. Koyu yeşil. Hic ilaç kullanmadım. Kullanmam gerekiyormu. Birde tüy dönemindeydi bir haftadır dışkısı bozuktu. Şuan tüy cok dökmüyor ,dışkıda boyle. Siyah değil koyu yeşil

Ekli dosyalar

• IMG_20230313_102340_343.jpg
    IMG_20230313_102340_343.jpg
    146.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20230313_102351_291.jpg
    IMG_20230313_102351_291.jpg
    129.1 KB · Görüntüleme: 11
Dışkılar toparlamış ancak biraz boyaması var. İlerisi için gerekecek gibi duruyor. Entrobac varsa probiyotik onu veriniz haftada 2 gün

Doğanay bey Kuşumun gözü malesef yine böyle oldu artık ne yapsam bilemiyorum. Gengivit teramiycn göz kremini 3 tur kullandım. Ne yapsam bilemedim. Elimden geldiğince güzelde bakıyorum. Neden böyle oluyor anlamadım :(

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230317-110016_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230317-110016_WhatsApp.jpg
    329.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20230317-110019_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230317-110019_WhatsApp.jpg
    311.7 KB · Görüntüleme: 7
Anladım hocam, ilaç hiç etki etmese göz sorunu düzelmezdi ancak devamlı tekrar ediyor olması ilginç. Arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum
@neanderthalensis ne düşünüyorsun?
Evet hocam ocak ayından beri bunla uğraşıyorum, 3.cü tura döndüm göz ilaç ve kreminde. Kafesinide temizliyorum, banyoda yapıyor. Ama yine tekrarlıyor. İnsallah bir çözüm bulabiliriz :(

Farklı damlalar belki işi tamamen çözecek diyeceğim ancak kronik bir sorunla uğraşıyor da olabiliriz. Arkadaşlar gördüğünde yazacaktır. Şu aralar göz sorunu yaşayan arkadaşlar farklı damlalar deniyor, kullanmadığım için önermekte pek istemiyorum açıkçası ama bir bakılabilir onlara da.

Farklı damlalar belki işi tamamen çözecek diyeceğim ancak kronik bir sorunla uğraşıyor da olabiliriz. Arkadaşlar gördüğünde yazacaktır. Şu aralar göz sorunu yaşayan arkadaşlar farklı damlalar deniyor, kullanmadığım için önermekte pek istemiyorum açıkçası ama bir bakılabilir onlara da.
Çok sağolun doganay hocam Allah razı olsun. Ankara dışkapı da ki veterinerlik fakültesi bakıyormuş sanırım veteriner öyle demişti. Çare olacağını bilsem götürürdüm ama googledan yorumlara baktım pek iyi değil. Arkadaşların dönüşünü bekleyeyim en iyisi

Geri