Tüy dökme sorunu

Esrayılmaz

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Limonum 2 haftada 3 haftada bir tüy döküyor. Geçen haftalarda kuyrukları düştü onlar yeniden çıkıyor ama bugün yine bu şekilde bir tüy dökümü mevcut. Normal mi yoksa neden olabilir acaba? Bitlenme belirtileri yok gece sakın, sessiz bir uyku çekiyor 20210204_122615.jpg

Ekli dosyalar

• 20210204_122615.jpg
    20210204_122615.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 2
Yeminin fotoğrafını atar mısınız birde ne veriyorsunuz onu da belirtin.

20210204_135911.jpg20210204_140017.jpg bu yeme yeni4 5 gün önce geçtim. Açık yem kullanıyordum ama kuşumda kusma yaptığı içinonu bıraktım buna başladım. 2 hafta da birde suluğuna triflucan damlatıyorum. Ayda 1 kere papatya çayı ile karıştırarak su veriyorum. Birer gün arayla da vitaminlerini kullanıyorum. Vitamin temiz şu diğer vitamin temiz şu şeklinde

Oyla 0
Bahsi geçen ilac koruyucu degil tedavi edicidir düzenli olarak o şekilde verilmez hasta olmayan kusa da verilmez. Tavsiyem o vitaminleri spreyi yemi atip yenilerini almanız. Profesyonel markaların ürettiği vitaminleri kullanmanız olur. Spreyler ise genellikle zararlı.

Oyla 0
Bahsi geçen ilac koruyucu degil tedavi edicidir düzenli olarak o şekilde verilmez hasta olmayan kusa da verilmez. Tavsiyem o vitaminleri spreyi yemi atip yenilerini almanız. Profesyonel markaların ürettiği vitaminleri kullanmanız olur. Spreyler ise genellikle zararlı.
Marka olarak önerebileceğiz markalar nelerdir? Burası küçük yer olduğu için burdan bulmam sıkıntı oluyor markayı öğrenirsem internet üzerinden getirtebilirim

Oyla 0
Merhaba. Limonum 2 haftada 3 haftada bir tüy döküyor. Geçen haftalarda kuyrukları düştü onlar yeniden çıkıyor ama bugün yine bu şekilde bir tüy dökümü mevcut. Normal mi yoksa neden olabilir acaba? Bitlenme belirtileri yok gece sakın, sessiz bir uyku çekiyor Ekli dosyayı görüntüle 12488
Vitamini 1 gün arayla vermeyin,çok fazla gelir.Fazla katkı da tüye sokuyor.

Oyla 0
Kuşlarda tüy yenilenmesi aslında sürekli vardır. Tüye girme olayı ise yeni kapsüllerin çıkması ve kuşun karın ağrısı sebebi ile sessiz keyifsiz durduğu bir dönemdir. Kuşunuz öyle bir dönem dışında "preening" denen kendini ve tüylerini temizleme düzeltme işlerini yaparken biraz tüy döker. Şu an ülkemiz genelinde havalarda ani ısınma olunca kuşlar da bundan olumsuz etkileniyor. Ayrıca fazla yulaf vermek de kuşları tüye sokar ve yulaf daha ziyade yazın tavsiye edilir. Tek kuş ayrıca çok çabuk setrese girer. Bu da tüy dökmeye sebep olur. Yaşı itibarı ile de tüy sürecini yaşıyor olabilir. Burada yazan makale ve yazıları takip etmenizi öneririm

Haftada 2 gün 5-6 damla vitamin yeter. Kuşa sadece ılık su verin banyo yapsın. Kapalı yem almaya çalışın. Muhtemel bir süre sonra tüy dökmesi azalır.

Oyla 0
Kuşlarda tüy yenilenmesi aslında sürekli vardır. Tüye girme olayı ise yeni kapsüllerin çıkması ve kuşun karın ağrısı sebebi ile sessiz keyifsiz durduğu bir dönemdir. Kuşunuz öyle bir dönem dışında "preening" denen kendini ve tüylerini temizleme düzeltme işlerini yaparken biraz tüy döker. Şu an ülkemiz genelinde havalarda ani ısınma olunca kuşlar da bundan olumsuz etkileniyor. Ayrıca fazla yulaf vermek de kuşları tüye sokar ve yulaf daha ziyade yazın tavsiye edilir. Tek kuş ayrıca çok çabuk setrese girer. Bu da tüy dökmeye sebep olur. Yaşı itibarı ile de tüy sürecini yaşıyor olabilir. Burada yazan makale ve yazıları takip etmenizi öneririm

Haftada 2 gün 5-6 damla vitamin yeter. Kuşa sadece ılık su verin banyo yapsın. Kapalı yem almaya çalışın. Muhtemel bir süre sonra tüy dökmesi azalır.
Tavsiyelerinize uyacağım teşekkür ederim :)

Oyla 0
Oyla 0
Geri