Tüy dökme ve Dışkı

Dışkılar sorunlu sayılmaz. Tüyde olduğu için bir tık lekeli büyük ihtimalle. Enzim içerikli Probiyotik kullanın mutlaka. Eğer vitamininiz çinko içermiyorsa çinko takviyesi de yapın.

Genel olarak tüy dönemi için normal görünüyor her şey. Ancak kafes değişimine ihtiyacınız var. Mümkünse dikdörtgen, çatısız ve oval bitişi olmayan bir kafes tercih ediniz.

Genel olarak tüy dönemi için normal görünüyor her şey. Ancak kafes değişimine ihtiyacınız var. Mümkünse dikdörtgen, çatısız ve oval bitişi olmayan bir kafes tercih ediniz.
Merhaba cevabınız için teşekkürler kafes için neden böyle söylediniz? 5-6 senedir aynı kafesin içinde ve çok sahiplendi biz çıkarmadığımız sürece çıkmak istemiyor çıktığında da kafesin üstünde duruyor. Yeni oyuncak aldığımızda bile az da olsa strese girmişti kafes değişimini düşünemiyorum bile😔

Merhaba cevabınız için teşekkürler kafes için neden böyle söylediniz? 5-6 senedir aynı kafesin içinde ve çok sahiplendi biz çıkarmadığımız sürece çıkmak istemiyor çıktığında da kafesin üstünde duruyor. Yeni oyuncak aldığımızda bile az da olsa strese girmişti kafes değişimini düşünemiyorum bile😔
Silindir kafesler genel olarak kuşlar için uygun değil. Kuşların doğal haraket alanını kısıtlar ve iç alanı küçüktür. Onun yerine 40-50 cm veya daha büyük bir genişliğe sahip kafes kullanmanız sağlığı için daha güvenli. Kafesi sahiplenmesi normal birşey. Daha büyük, ferah bir kafese geçiş yaptığında ortam değişikliği olduğu için en başta yadırgayabilir. Ama sonrasında orayı daha çok sever. Plastik tünekler hammaddesinden dolayı sağlıksızdır, ahşap dışında tünek kullanılmaz. Kafes içine farklı kalınlıklarda 2-3 tünek ve kemirebileceği birkaç oyuncak koymanız iyi olur.

Zaten söylenmiş ama ben de bir yorumda bulunmak istiyorum. Kuşunuz tüy döneminde olduğu için tüy döküyor, dışkı durumu da bu süreçte olduğu için normal. Bu süreçte en çok beslenmesine dikkat etmelisiniz. Zira besin ihtiyaçları artacaktır, özellikle protein. Protein alabilmesi için haftada 2-3 kere haşlanmış yumurta verebilirsiniz. Ayrıca taze besinler (sebze, filizlenmiş tohum vs) de verin mutlaka. Bol bol banyo ve güneşlenme imkanı da sunmanız çok önemli.

Geri