Tüy dökümü

roadhouseblues

Veteran
Geçen gün de konu açmıştım ,mubişime sadece temiz su veriyorum , vitamin vermiyorum ,bugün yine 2 tane uzun kuyruk tüyü döktü :( vitamin vermemeye devam mı etmeliyim ?

Geçen gün de konu açmıştım ,mubişime sadece temiz su veriyorum , vitamin vermiyorum ,bugün yine 2 tane uzun kuyruk tüyü döktü :( vitamin vermemeye devam mı etmeliyim ?
Ben muta-vit veriyorum,tüy için ağırlıklı bir ürün olsa da hayli zengin içerikli.Zaten saçma sapan bir sebepten gene tüye girdi iyice direnci düşmesin diyorum.Haftada 2 kez kullanıyorum bu ara.Siz de B vitaminiyle dönüşümlü verebilirsiniz bence.

Oyla 0
Bu normal bişey herkesin kuşları ufak veya büyük boyutlarda tüy döker yerine sağlam ve daha parlak tüyler çıkar

Oyla 0
Ben de kestim Şimal inşallah artık düzelir minnaklarımız :( Veterinere gideceğim gittiğimde bu konuyla ilgili soru da sorarım ,mutlaka yazarım buraya

Oyla 0
Merhaba, tüyler tam gelimişini aldığında besin tüketmezler. Bir yenisi gelene kadar ya da düşene kadar bir şekilde vücutlarında kalırlar. Yeni tüyler içinde iyi besinler, b kompleks ürün + aminoasit/protein desteği sağlamak gerekiyor.

Oyla 0
Kusura bakma Ümit abi rahatsız ediyorum ama koca kuyruk tüyünü görünce korktum :( Taşıma kafesim yoktu sipariş ettim gelmesini bekliyorum ,gelir gelmez veterinere de götüreceğim inşallah

Veterinerlik birşey yok. Yapıcağı şey vitamin vermek olucaktır. Daha öncede söylediğim gibi fazla vitamin kullanmışsın tahminen kuş tüyden çıkıp tekrar tüye girmiş. Bu yüzdende sade bir bakım uygulamaya devam et vitamin falan verme bir süre. Kuyruk tüyü düşebilir sorun yok. Kuyruğa dikkat edersen üst üste tüyler vardır en üstteki en uzun, onun altındaki orta boy, daha alttaki kısa olarak gider. Alttaki tüy uzadıkça en üstteki uzun tüyü bırakıyorlar. Endişe edicek birşey yok yani...

Oyla 0
Geri