Tüy dökümünde dışarı salma

roadhouseblues

Veteran
Arkadaşlar mubişim tüy dökümünde ve dökülen tüylerin boyutu giderek büyümeye başladı.Resimler ilk tüylerinden en son dökülene kadar.Gün içinde 6-7 saat ortalama dışarıda gezen bir kuş.Bu dönem de onun için zorlu biliyorum,stresi azalır diye hep çıkarmaya çalışıyorum ama büyük tüyleri dökülmeye başladıkça uçarken zorlandığını gözlemledim.Birkaç kez hafifçe bir yere çarptı uçarken.Ne yapmalıyım uçmasına izin vermeli mi?

Ekli dosyalar

• IMG-20201124-WA0124.jpg
    IMG-20201124-WA0124.jpg
    106.7 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG-20201124-WA0123.jpg
    IMG-20201124-WA0123.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 4
Arkadaşlar mubişim tüy dökümünde ve dökülen tüylerin boyutu giderek büyümeye başladı.Resimler ilk tüylerinden en son dökülene kadar.Gün içinde 6-7 saat ortalama dışarıda gezen bir kuş.Bu dönem de onun için zorlu biliyorum,stresi azalır diye hep çıkarmaya çalışıyorum ama büyük tüyleri dökülmeye başladıkça uçarken zorlandığını gözlemledim.Birkaç kez hafifçe bir yere çarptı uçarken.Ne yapmalıyım uçmasına izin vermeli mi?
Uçarken zorlanıp etrafa çarpma gibi durumlar olursa elbette çıkarma sürenizi kademeli olarak düşürün. Çıkarın elbette ama daha uçamayacak konumda olsun. Kaliteli bir b vitamini, hafta bir 2 çay kaşığı yulaf, ve haftada bir banyo iyi gelecektir :)

Oyla 0
Geri