Tüy dökümünde ishal olması normal midir?

Tüy dökümü ile alakası yok. Hafif sulu dışkılama beklenebilir ama boyama beklenmez. Biraz bakteriyel artış var gibi duruyor anladığım kadarıyla aman aman kötü durumda değil.
3 gün probiyotik verin. Ardından bir antibakteriyel başlayın. İlk tercihİm sülfonamid grubundan bir ilaç olurdu. Böylece koksidiyozuda ekarte edersiniz. 5 gün uygulayın muhtemelen geçer. (Vetakoksin, sulphamezathine gibi ilaçlar uygun)

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yanlış anlamazsanız bir şey söylemek istiyorum;bana ısrarla ilaç kullanmayın kuşun ömrü kısalır dediler,o yüzden tedirgin oluyorum sizce bi zararı olur mu? Bir de kafes temizliğine ekstra dikkat ediyorum bu hastalık nasıl bulaşmış olabilir diye sorsam ? :(

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yanlış anlamazsanız bir şey söylemek istiyorum;bana ısrarla ilaç kullanmayın kuşun ömrü kısalır dediler,o yüzden tedirgin oluyorum sizce bi zararı olur mu? Bir de kafes temizliğine ekstra dikkat ediyorum bu hastalık nasıl bulaşmış olabilir diye sorsam ? :(
Yani bir bakıma haklılar. Sağlıklı bir Kuşa zaten ilaç kullanılmaz. Koruyucu amaçlı diye kullanılan her ilaç ömrünü kısaltır. Doğru. Hasta kuş için durum aynı değil. Siz rahatsızlığı görüpte müdahale etmezseniz doğal yollarla ya çok geç yada hiç sonuç anlamayabilirsiniz. Kısmen doğru bir öneri o yüzden kısmende yanlış

Oyla 0
Çok sağolun onlar öyle deyince insan ister istemez tedirgin oluyor.Kanatlılara bakan veterinerde yok burada :(

Oyla 0
Hastalık bir patojen. Sizinle alakalı olmayabiliyor. Bağırsak florasındaki ufak bir dengesizlik hastalık etkeni halini alıyor. Sonunda bağırsak duvarından emilip vücudun diğer yerlerine kadar ulaşıyor. Her canlıda böyle bir süreç yararlı ve zararlı bakteriler her daim var ama dengede. Denge bozulunca hastalık oluşabiliyor. Verdiğiniz bir gıdadaki kalıntı, yem her şey yani kısaca

Oyla 0
Geri