Tüy dönemine girme sıklığı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melih

iyikus.com Üyesi
Kuşum daha 3 hafta önce tüye girmişti kafasının üstü hep diken diken olmuştu mayısın sonu gibi düzeldi tüyleri ama şimdi tekrar tüye girmiş kafesin tabanı tüy dolu bu kadar sık bir şekilde tüye girmesi normal mi sizce
Bugün elimde olan bt amin forte vardı onu da damlattım suyuna ama biraz halsizliği de var bt amin forte'un kokusu ekşi maya gibi kokusu var normaldir umarım

bt amin forte kötü kokuyor. Tekrar tüye girme durumu olabilir. Bölge bölge bazen tüye giriyorlar ve bu süreç peş peşe gelebiliyor

Bu şekilde oluyor bazen de dışkısı bir gün ishal bir gün böyle iz bırakan dışkı yapıyor bazen de normal yeşil renk dışkısı oluyor

Bu tarz dışkılar kuşun iyi beslenmediğini gösterir genelde. Kursak sorunu yaşıyor olabilir

Bu tarz dışkılar kuşun iyi beslenmediğini gösterir genelde. Kursak sorunu yaşıyor olabilir
@Doğanay Y. Bugün gardenmix platin şerit elime ulaştı gold wingsden gardenmixe geçiyorum gardenmixte 6 çeşit tohum yazıyordu yenisinde 8 tohum olmuş kondisyon tohumu yazıyor içindekilerde yeni pakette. Yeni yeme nasıl geçmeliyim birden eski yemi kaldırıp yenisine geçersem bir sorun olur mu?
Birde eurogold aspur tohumu da aldım 300 gr hepsini katayım yemin içine @Malkoçoğlu

@Doğanay Y. Bugün gardenmix platin şerit elime ulaştı gold wingsden gardenmixe geçiyorum gardenmixte 6 çeşit tohum yazıyordu yenisinde 8 tohum olmuş kondisyon tohumu yazıyor içindekilerde yeni pakette. Yeni yeme nasıl geçmeliyim birden eski yemi kaldırıp yenisine geçersem bir sorun olur mu?
Birde eurogold aspur tohumu da aldım 300 gr hepsini katayım yemin içine @Malkoçoğlu
eski yemle yeni yemi yarı yarıya karıştırıp veriniz. Başta az yem sunarsanız 2 çorba kaşığı yeni yeme geçişi hızlandırabilirsiniz. Bir kaşık eski, bir kaşık yeni. Ertesi gün tekrar böyle, 3. gün sadece yeni verilebilir ve öyle devam edebilirsiniz

eski yemle yeni yemi yarı yarıya karıştırıp veriniz. Başta az yem sunarsanız 2 çorba kaşığı yeni yeme geçişi hızlandırabilirsiniz. Bir kaşık eski, bir kaşık yeni. Ertesi gün tekrar böyle, 3. gün sadece yeni verilebilir ve öyle devam edebilirsiniz
Tamamdır çok teşekkürler Doğanay abi umarım dışkıları biraz toparlar yeni yemden sonra

Tekrar bi güncelleme yapmak istedim dışkıları bir bozuyor bir düzeliyor 3 haftadır arada bir ishal yapıyor değişik formlarda dışkılıyor

Ekli dosyalar

• 20220616_121150.jpg
    20220616_121150.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 10
  • 20220616_121137.jpg
    20220616_121137.jpg
    816.4 KB · Görüntüleme: 10
  • 20220616_120427-min.jpg
    20220616_120427-min.jpg
    644.3 KB · Görüntüleme: 10
  • 20220616_121842-min.jpg
    20220616_121842-min.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
Pek iyi görünmüyorlar. Bir çok sorun olabilir. Veterinere götürme şansınız var mı?
İlk başlarda kursak mantarından şüphelenip götürmüştüm kustuğu için ama stresten dedi bir sıkıntısı yok demişti veteriner hatta o zaman konu da açmıştım biraz mikostatin de verdim 4 gün boyunca, salıncağı çıkarınca kusması gitti sadece uyurken gece salıncağı takıyorum yüksekte uyusun diye onun dışında böyle bozuk dışkı yapıyor yaklaşık 3 haftadır bütün dışkıları bu şekilde değil ama arada bozuk ishal olan dışkılar oluyor birde siyah noktalar var dışkısının içinde öyle olması da normal mi?
@Doğanay Y. @Malkoçoğlu

Biraz sindirimiyle alakalı o lekeli dışkılar. Sorun teşkil etmez ancak yem harici biraz mama ve yeşilliği, probiyotiği arttırmanızı öneririm.
Bakteriyel ve mantar sorunu yaşayan kuşlar genelde bu tip dışkı bırakırlar. 2 ilaç kullanmak gerekecek :(

Biraz sindirimiyle alakalı o lekeli dışkılar. Sorun teşkil etmez ancak yem harici biraz mama ve yeşilliği, probiyotiği arttırmanızı öneririm.
Bakteriyel ve mantar sorunu yaşayan kuşlar genelde bu tip dışkı bırakırlar. 2 ilaç kullanmak gerekecek :(
@Malkoçoğlu @Doğanay Y.
Salıncağı çıkardığım için kusmuyor ama 2 saatte bir böyle yapıyor
Bir hastalık var ama tespit edemiyorum bulunduğum ilde bir tane bile kuştan anlayan veteriner yok, dışkı testi yaptirayim desem fakülte de yok

Son düzenleme:
Evet aslında salıncağa yaptığı eş kuruydu ama bu tünekteyken böyle yapıyor kusmuyor ama kusacakmis gibi bir hareket yapıyor sanki boğazına bir şey takılmış gibi
Karşısında o yemi alacak biri olmadığından geri yutuyor. Ne yazık ki bu hareket ilerleyen süreçlerde kursak mantarı sorunlarına neden oluyor. Muhtemel probleminiz de bana göre kur değilse bu yönde.

Geri