Mine girginer
iyikus.com Üyesi
Merhaba, bir üreticide görüp sahiplenmişim tüy hastası kuşumda solunum sorunu var. Bir buçuk ay önce Monodoks kullandım veteriner verdi. 7 günde geçmeyince 10 güne tamamladık. Sonrasında trocan ve vitamin kullandım. O zaman biraz azaldı sorunu. Sürekli koyu yeşil otlar, yumurta maması fln verip çok iyi bakıyorum ama bu aralar yine arttı. Tık tık ses de gelmeye başladı. Sorum şu ki, başka etken maddeli ilaç mi kullansam yoksa tüy hastası kuşların akciğer sorumu var kronik olarak.
Veterinere götürdüğümde dışkısında bakteri çok az miktarda, olması gerektiği kadar dedi. Ama dışkının koyu renk olan kısmı siyah olduğu için yedikleri yaramıyor demişti. Zaten çok sık yem yiyor. Acaba ilaç da yaramıyor yani dolaşıma girmiyorda hemen atıldığı için mi yararını görmüyor. Çünkü dozunu epey arttırmıştı. Yardımcı olur musunuz.
Veterinere götürdüğümde dışkısında bakteri çok az miktarda, olması gerektiği kadar dedi. Ama dışkının koyu renk olan kısmı siyah olduğu için yedikleri yaramıyor demişti. Zaten çok sık yem yiyor. Acaba ilaç da yaramıyor yani dolaşıma girmiyorda hemen atıldığı için mi yararını görmüyor. Çünkü dozunu epey arttırmıştı. Yardımcı olur musunuz.