Tüy Kisti Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tubitus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tubitus

Yeni Üye
Merhaba herkese,muhabbet kuşum aylardır tüy kisti problemi yaşıyor. Veterineri arayıp sorduğumda yaşlı olduğu için cerrahi müdahaleyi kaldırmaz demişti ancak sağ tarafındaki kisti çok fazla büyüdü ve ona acı veriyor ,son zamanlarda çok halsiz,enerjisiz. Tünekte durmakta bile zorlanıyor koltukta veya dizimde uyuyor. Bilgisi olan varsa ne yapılabileceğimi yazarsa sevinirim,teşekkürler. (Fotoğrafları ekliyorum,normalde yara kuruyor ama gagasıyla eşeleyip kanatıyor sürekli)

Ekli dosyalar

• 482B1A0B-E675-4822-8ADF-42EC5B75EFB9.jpeg
    482B1A0B-E675-4822-8ADF-42EC5B75EFB9.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 22
  • AF532843-7F3F-4BDE-A066-ECBFCC110CC9.jpeg
    AF532843-7F3F-4BDE-A066-ECBFCC110CC9.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22
Çok büyümüş. Farkli bir veterinere danismak sağlıklı olabilir. Çok fazla yaşam kalitesini etkiliyor belli ki

Oyla 0
Büyümüş ve iltihaplanmış görünüyor. Biran önce alınması gerekiyor. Yoksa her geçen gün kuşa daha fazla acı verir..

Cerrahi müdahaleyi kaldırır korkmayın. Veteriner bence narkozu kaldıramıyacağı için böyle söylemiştir haklıda! Ancak bu operasyon narkozsuzda çok rahat yapılıyor. Hatta genelde narkozsuz yapılıyor...

Çok vakit kaybetmeden tedavisini yaptırın bu kuşun yoksa fazla dayanamaz....

Oyla 0
Büyümüş ve iltihaplanmış görünüyor. Biran önce alınması gerekiyor. Yoksa her geçen gün kuşa daha fazla acı verir..

Cerrahi müdahaleyi kaldırır korkmayın. Veteriner bence narkozu kaldıramıyacağı için böyle söylemiştir haklıda! Ancak bu operasyon narkozsuzda çok rahat yapılıyor. Hatta genelde narkozsuz yapılıyor...

Çok vakit kaybetmeden tedavisini yaptırın bu kuşun yoksa fazla dayanamaz....
Teşekkürler,yarın bir veterinere götüreceğim,umarım kurtuluruz sorunumuzdan

Oyla 0
Çok teşekkürler,bugün veteriner gördü şuan cerrahi müdahaleyi kaldırmayabilir deyip bir merhem yazdı -salisilik pomad- . Birkaç gün kullandıktan sonra duruma göre kisti alacak
Çok geçmiş olsun. Benim dişi kuşumda vardı ama onun kuyruk üstündeydi. Beyaz ve küçüktü. Veteriner bana da Bi merhem vermişti. Büyümesini engellemesi için. Tabi kuşumu daha sonra başka Bi rahatsızlıktan dolayı kaybettim. Umarım kuşunuz sağ salim atlatır bu durumu.

Son düzenleme:
Oyla 0
Çok teşekkürler,bugün veteriner gördü şuan cerrahi müdahaleyi kaldırmayabilir deyip bir merhem yazdı -salisilik pomad- . Birkaç gün kullandıktan sonra duruma göre kisti alacak

İnşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Merhemi kullandıktan sonrada görsel atarmısınız...

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Benim dişi kuşumda vardı ama onun kuyruk üstündeydi. Beyaz ve küçüktü. Veteriner bana da Bi merhem vermişti. Büyümesini engellemesi için. Tabi kuşumu daha sonra başka Bi rahatsızlıktan dolayı kaybettim. Umarım kuşunuz sağ salim atlatır bu durumu.
Çok teşekkür ederim,kist küçükken çeşitli merhemler kullandık ancak fayda etmedi gittikçe büyüdü.Umarım bu krem fayda eder,sizin kaybınız için de üzüldüm

Oyla 0
Yazık günah ya veterinerler 2 dakikalık basit bir operasyon yapamayıp yok merhemiydi yok ilacıydı boş yere vakit kaybettiriyorlar sonrada ur kist büyüdükçe büyüyor kuşta acı çekmeye devam ediyor. En sonunda da çektiği acılara dayanamayıp kendini bırakıyor.. @Tubitus yanlış anlamayın siz yapıcağınız yaptınız sorun veterinerlerde:confused:

Oyla 0
Yazık günah ya veterinerler 2 dakikalık basit bir operasyon yapamayıp yok merhemiydi yok ilacıydı boş yere vakit kaybettiriyorlar sonrada ur kist büyüdükçe büyüyor kuşta acı çekmeye devam ediyor. En sonunda da çektiği acılara dayanamayıp kendini bırakıyor.. @Tubitus yanlış anlamayın siz yapıcağınız yaptınız sorun veterinerlerde:confused:
Haklısınız,keşke birkaç veterinere gidip operasyonu yaptırma konusunda ısrar etseydim diyorum ama belki haklı çıkacaklardı kuşun yaşı itibariyle operasyonu kaldırmama ihtimali de yüksekti, işten anlayanlar onlar deyip güvenmekten başka bir şey gelmiyor elimizden..

Oyla 0
Kaybınız için üzüldüm. Sağlıklı bir kist sisse bile kanli bir görünümde olmamalıydı. Mecbur fazlası yapilmaliydi. Tüh

Son düzenleme:
Oyla 0
Kaybınız için üzüldüm. Sağlıklı bir kist sisse bile kanli bir görünümde olmamalııydı. Mecbur fazlası yapilmaliydi. Tüh
ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim,Çok faydalı çok sıcak bir ortam yaratmışsınız burayı keşfetmiş olmaktan çok memnunum :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Başınız sağ olsun. Üzüldüm. Siz elinizden geleni yaptınız. Maalesef muhabbet kuşlarına tedaviler de bir yere kadar. Keşke daha fazla araştırma yapılsa bu minik hayvanlar için :(

Oyla 0
Geri