Ücretsiz e-ticaret sitesi açmak - Şirket olmadan/bireysel satış yapmak - Vergide yok :)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umit.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umit.

Yönetici
Moderatör
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
5,540
Çözümler
21
Konum
İstanbul
e-ticaret-odeme-sistemleri.png
Evet arkadaşlar bu konuyu merak ettim ve biraz interneti kurcaladım :) Biliyorsunuz bu pandemi sürecinde internet satışları patladı gitti. Benimde kafamda bir iki fikir var.. Neyse dedim instagram üzerinden vs. nasıl satış yapılır diye araştırdım..

İnstagram aracılığı ile ''bireysel'' satış yapanların kullandığı bir e-ticaret sistemi var. Sistem size ücretsiz mağaza açma imkanı + istediğiniz kadar ürün yükleme imkanı + anlaşmalı kargo imkanı + kredi kartı yada banka kartıyla satış imkanı + hatta ürünlerinize taksit yapma imkanı gibi imkanlar sağlıyor..

Tabi ücretsiz dediysem o kadarda ücretsiz değil :) Şöyleki size bu imkanları sağlarken karşılığında satış başına ufak bir komisyon alıyor. Gerçekten ufak ;) Hem sistemin sizden kestiği komisyon, hemde kargo ücretinin toplamı 8-10 lira falan. Geri kalanı sizin.. Yani şirket bile olsanız kendi mağazanız bile olsa sadece kargoya bile bundan fazla ödeyebilirsiniz...

Kısaca sistemi özetlersem; şirket olmanıza gerek yok, yıllık kazancınız 30 bin lirayı geçmezse vergide vermiyorsunuz, ürünlerinizin sergilendiği hazır siteniz var, kredi kartıyla satış yapabiliyor hatta taksit imkanı bile sağlayabiliyorsunuz, en güzeli kargo anlaşmanız var..

Ve bu kargo anlaşmasının bir güzel yanıda mesela bir ürün sattınız ve sistem size bir kod veriyor. Bu kodu kargo şubesine ürünle birlikte veriyorsunuz ve kargonuz gidiyor. Yani o kodda ürünü alan kişinin adı adresi herşeyi çıkıyor. Yani işiniz kolaylaşıyor yok adres yaz yok isim yaz falan filan uğraşmıyorsunuz ;)

Şimdi en can alıcı kısma geliyoruz bu sistemi bize kim sağlıyor? Arkadaşlar şöyle söyliyim bu sistemi sağlayan tek bir site yok, birçok site bu sistemi ücretsiz sağlıyor. Shopier com, sopsy com, iyzico com gibi siteler en meşhurları. Mantık hepsinde aynı satış başına komisyon. Detaylara kendinizde araştırarak bakarsınız..

Ancak şu kadarını söyliyim bu adı geçen siteler yıllardır bu işi yapan, bddk'ya bağlı, tamamen güvenilir siteler. Ve instagramdan satış yapanların çoğunun kullandığı sistemler. Hatta birçok e ticaret siteside bu sitelerin altyapılarını kullanıyor diyebilirim. Tabi aralarında çürük elmalarda vardır illaki detaylı araştırmak lazım..

Evet sistemi kısaca anlatmaya çalıştım arkadaşlar. Eksik yada yanlışlarım olabilir bende yeni öğreniyorum çünkü..

@MecHuLBeY bu konu seninde işine yarıyabilir ;)
 
Eyvallah sagolasn kardesim bu aralar cok yogunum baglantı sagliyorum bir yerlerle dedigin sistemi duydum ama arastırmadım sagolasın güzel paylasım :)
 
şu an en revaçta olanı shopier. birkaç kez alışveriş yaptım herhangi bir sorun yaşamadım.
 
Şuan aktif satış yapanlara örnek vermek istedim ;)

Sopsy



Shopier


 
Bende İnstagram’dan Shopier aracılığıyla bir çok kez alışveriş yaptım tek bir pürüz çıkmadı...
 
Sistem kaynaklı bir sorun yaşamazsınız zaten. Sorun olursa bu satıcı kaynaklı olur genelde. N11'de gittigidiyorda da satıcı kaynaklı bir sürü sorun yaşanıyor..

Ben Sopsy'yi daha çok beğendim. Shopierin domaini ne öyle karışık kuruşuk :D Sopsy'nin domain daha güzel dukkan im mis (y)
 
Sistem kaynaklı bir sorun yaşamazsınız zaten. Sorun olursa bu satıcı kaynaklı olur genelde. N11'de gittigidiyorda da satıcı kaynaklı bir sürü sorun yaşanıyor..
Ah o N11 nasıl uğraştırmıştı beni..:(

Aynen bir sıkıntı yaşanmıyor zaten bu tür platformlarda gösterilen ürünü göndermek zorundalar çünkü Shopier bunları takip ediyor atıyorum bir problem olduğunda şikayet vs. direk banlıyorlar kolay kolay da kabul etmiyorlar.En basitinden İnstagram'dan bir ayakkabı alacak olursanız bu ve bunun gibi platformlardan satışı olanları listenizin ilk sıranıza koymanızı tavsiye ediyorum yoksa uğraş dur...

Buda kuş kıyafeti yapıyor aklına nereden geldiyse artık..:D

Benimde kafamda bir iki fikir var..
:unsure:
 
Web programcısıyım valla işimiz zor artık ya birkaç kişi büyük işler yapıcaksın yada çok spesifik işler
millet gidiyor böle hazır siteler alıyor vesaire, bize ekmek kalmıyor
 
Evet forum sakinleri iş fikirleriniz varsa alalım.. Siz olsanız internetten ne satardınız?

Ben şahsen takı işiyle uğraştığım için takı üzerine düşünüyorum. İthal küpe ve bileklik ağırlıklı birşeyler deneyebilirim...
 
Üst