Üretim Kafesi İçine Kuş

Ömer Kaan Kaya

Forum Sakini
Üretim Kafesi Alacağım Iki Bölmeli Kullanacağım
Bir Bölmesini Çift Cennet Papağanı Diğer Bolmesini Muhabbet Çift Yapmayı Düşünüyorum Sizce Böylemi Yoksa

Bülbül ve Kanarya mi yapayim
Cenney bülbül
Cennet Kanarya
Bülbül muhabbet
Kanarya muhabbet mı yapayım sizce Olurmu olursa hangisini önerirsiniz?

üretim kafesinin boyutu önemli. Piyasada satılan bölmeli olan uygun fiyatlı çok küçük kalıyor. Muhabbet ve kanarya için olabilir ama diğerleri için uygun değil. Bunlar içinde yeterli olmuyor aslında. Min 40 cm sağlamak lazım.

Oyla 0
Ayriyetten erkek muhabbet kuzumu salma kafesine yerleştirdim 10 15 dk tek durdu o sırada kafesi duxenledim yemlik vs. Ordan oraya uçtu bazen kısık bazen sesli şekilde öttü köşelere gitti aşağı yukarı köşelere gezindi öyle gözündeki halkada çıktı pek küçülmedi fazla halka ama genede gözüktü az birsey kafasını kabartti kusum jumbo Kırığı sizce kafesin hakimiyetini mi aldı aldıysa 10 15dk dk alabilir mi?

Oyla 0
kuşun boyutları yanıltmamalı bizi. İspinozlar yani bülbüller ufak kuşlardır ama geniş kafes ihtiyaçları vardır. Aynı şekilde diğer kuşları rahatsız etmeden içinde kanat açıp kapayabilir durumda olmalı diğer kuşlar. Buda bu kafeste uygun değil. Sadece 1 çift kuş beslenecekse bülbül, muhabbet, cennet, forpus gibi kuşlar olabilir. Nüfus artışı bu kafesler için biraz zor.

Oyla 0
Bülbül dedikleri aslında ispinoz. İspinozların çok fazla türü var tek tek yazmam mümkün değil ama genelde satılan türler zebra ispinozu, gökkuşağı ispinozu ve baharat ispinozu. Diğer türler biraz daha ulaşımı zor türler. Onları da denk getirmeniz lazım. İthal yapan mağazalar da olabiliyor.

Oyla 0
Farklı ispinozlar ciftlesirmi atıyorum zebra ve gökkuşağı tarzında hangileri ciftlesebilir hangileri ciftlesmez yazabilirmisiniz beokide hepsi ciftlesir ana yavrular nasil olur onu öğrenmek istiyorum sakat mı doğar falan
?

Oyla 0
Melez yavrular gelebiliyor ama çoğu yuvadan atlamadan ölüyorlar. Atlayanlarda genelde kısır oluyor. Bu nedenle melezleme yapmak uygun olmuyor bunlarda.

Oyla 0
Geri