Üretim Takvimi Vitamin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TUGRUL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TUGRUL

iyikus.com Üyesi
Merhaba şuanda haftada 1 gerwit bt amin forte haftada 2 bazen 3 dzyme 256 probiyotik kullanıyorum üretim zamanı neler değişmeli ne eklenmeli

Merhaba şuanda haftada 1 gerwit bt amin forte haftada 2 bazen 3 dzyme 256 probiyotik kullanıyorum üretim zamanı neler değişmeli ne eklenmeli
Merhaba,
Ben haftada 3 gün mama veriyorum. İlk Yumurta atılana kadar aynı şekilde devam ediyor. İlk yumurtadan sonra 2 gün peşpeşe calcium ve d3 veriyorum. Ondan sonra ek bir şey vermeyi kesiyorum. Mama vermiyor çoğu üretici ama benim kuşlarım aksi olmadığı için ben veriyorum. Kızgınlık durumunu dişilerim ayarlıyorlar. Siz onu kendinize göre ayarlarsınız.
Esasen vitaminleri Bana göre çok kullanıyoruz. Vitaminleri eşe atmadan önce, ilk yumurta atılana kadar ve tüy dönemlernde kullanmak doğru diye düşünüyorum. Kendim öyle uyguluyorum. Eğer kuşlarınız mama yiyorsa ki yiyordur, bunların çoğunu siz bir şekilde sebze, meyve, çimlendirme, yumurta vs. İle vermiş oluyorsunuz. Ekstraya pekte lüzum kalmıyor.

Oyla 0
Haftada 3 gün mama veriyorum hemde taze taze sizde anladığım kadarıyla yumurta gelene kadar mama veriyorsunuz peki verim aldınız mı

Oyla 0
Merhaba, yıllardır uyguladığım ve verim aldığım programı yazayım. Haftada genelde 1 ama bazen 2 kez mama verdim. Hazır yumurta maması kullandım ve içinde hep havuç, kekik ve nane bulundurdum. Ben vitaminleri mama ile verdiğim için B vitaminini, probiyotiği, multi vit i mamaya azar azar ilave edip sundum.
Bunun harici ekstra bir şey yapmadım. Süreci kendileri yönettiler. Yumurtlaması biten kuşların mama oranını ve içeriğini, kızışmamaları için sadeleştirdim bebekler çıkana kadar. Bebekler çıkmaya başlayınca mama verme oranını 1 gün arttırdım. Yani haftada 3'e çıkarttım.

Oyla 0
Geri