üstatlar yardıma ihtiyacım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baytogi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baytogi

Forum Sakini
arkadaşlar Selam, dişi kuşum 4 aydır bu şekilde ishal,yem yiyor ,su içiyor ,fakat inatla ishali geçmiyor, elektrolit verince kesiliyor ama çözüm değil, diğer ishal ilaçları kullanıldı fakat ishal devam ediyor supha kullanıldı örnek, dal darı aspur vs herşey denendi, ne yapabiliriz bu kuşumuz için arkadaşlar 4 aydır dişi kuşumuz böyle :(

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    200.1 KB · Görüntüleme: 18
  • 2.jpg
    2.jpg
    192.8 KB · Görüntüleme: 17
  • 3.jpg
    3.jpg
    212.9 KB · Görüntüleme: 17
4 ay çok uzun bir süre. Bu kadar yoğun ishal ilaca tepki vermiyorsa kullandığınız tüm ürünleri elemeniz ya da dozajı değiştirmeniz gerekir.

Oyla 0
İlaçlar neye göre verildi?
Veterinere hiç başvurdunuz mu?
Veteriner dışkı tahlili sonucun da mı verdi yoksa tavsiye sonucunda mı ilaçları kullandınız?
Hangi ilaçları hangi dozajda kaç gün kullandınız?

Oyla 0
Diğer arkadaşların da dediği gibi hangi ilaçları kullandığınızı yazın ona göre birşeyler önerelim. Fakat bu şekilde fazla gitmez haberiniz olsun tedavi edilmesi şart..

Oyla 0
Sulfamidin’in in işe yaramadığı bir durumda Nifuroksazid işe yarar mi bilemiyorum ama aynı sıkıntıda olan bir kuşta Ercefuryl kullanmıştık geçmişti..

Oyla 0
kuşta arada bi kabarma oldu aşırı yoğun zamanlarda,normalde hareketleri düzgün,,, yem yiyor, su içiyor, kullanılan ilaçlar tabi bunlar aynı anda kullanılmadı,,, gervit-w - Sulfamidin - Nifuroksazid - divitsol - ev yapımı elektrolit(şeker/tuz/karbonat) - Tetramezatin bu kullandığımız ilaçlar hepsi tam ayarında ve olması gereken seviyelerde verildi kesinlikle kafamıza göre verilmedi ! ,,, ayrıca tek eksik yaptığım şey veterinere götürmedim,şöyle ki izmir de yaşıyorum, ve kuşlardan anlayan veteriner yok! amaç sadece para olarak geliyor bana al şunu dene al bunu dene yok ceryanda bırakma vs gibi gereksiz söylemler,ben 5 yaşından beri kuş besleyen son 4 senedir üretim yapıyorum show jumbolara merak sardığım için, bir çok hastalıkla karşılaştım fakat bu kuşuma çok şaşırdım inatla ısrarla geçmiyor ishal her ne yaptıysam . dip not : kuşum şuan yaklaşık 1,5 yaşında kendi yavrum, dişi,, 2 kere yumurta aldım ve her yumurta aldığımda yatarken ishal oldu ve son olan halen devam etmekte. bu kadar ayrıntılı vermeye çalıştım arkadaşlar umarım sizlere bilgi sunabilmişimdir, şimdi ne yapmam gerektiğini lütfen söyleyin bana üstatlar . saygılar

Oyla 0
Kullandığınız ilaçlar bu tarz dışkılara tesir etme ihtimali çok düşüktür. Kullandığınız ilaçların dozunu uzman bir hekim veya ilaç kullanımında uzman kuşunuzun ağırlığını bilen biri yoksa yine doğru dozu tutturmuş olmanız çok düşüktür. İnternet ortamında dolaşan dozların çoğunluğu kulaktan kulağa gelen bilgilerdir.

İzmir, İstanbul'dan sonra kanatlılardan anlayan veteriner kliniklerinin olduğu diğer bir şehirdir.

İzmir Özvet
Hekim Veteriner Kliniği
PetLife Veteriner Kliniği

Üç kliniğinde kendisine has +ları ve -leri bulunmaktadır.

Oyla 0
kuşta arada bi kabarma oldu aşırı yoğun zamanlarda,normalde hareketleri düzgün,,, yem yiyor, su içiyor, kullanılan ilaçlar tabi bunlar aynı anda kullanılmadı,,, gervit-w - Sulfamidin - Nifuroksazid - divitsol - ev yapımı elektrolit(şeker/tuz/karbonat) - Tetramezatin bu kullandığımız ilaçlar hepsi tam ayarında ve olması gereken seviyelerde verildi kesinlikle kafamıza göre verilmedi ! ,,, ayrıca tek eksik yaptığım şey veterinere götürmedim,şöyle ki izmir de yaşıyorum, ve kuşlardan anlayan veteriner yok! amaç sadece para olarak geliyor bana al şunu dene al bunu dene yok ceryanda bırakma vs gibi gereksiz söylemler,ben 5 yaşından beri kuş besleyen son 4 senedir üretim yapıyorum show jumbolara merak sardığım için, bir çok hastalıkla karşılaştım fakat bu kuşuma çok şaşırdım inatla ısrarla geçmiyor ishal her ne yaptıysam . dip not : kuşum şuan yaklaşık 1,5 yaşında kendi yavrum, dişi,, 2 kere yumurta aldım ve her yumurta aldığımda yatarken ishal oldu ve son olan halen devam etmekte. bu kadar ayrıntılı vermeye çalıştım arkadaşlar umarım sizlere bilgi sunabilmişimdir, şimdi ne yapmam gerektiğini lütfen söyleyin bana üstatlar . saygılar

sulfamidin'i anlayamadım , sulfadimidin sodyum mu? (sulphamezathine)

kuşta durgunluk kabarma vb yok değil mi?

sitrax (levamizol) kullandınız mı?

Oyla 0
bu sitrax (levamizol) kullanımı nasıl kuşlarda şurubun ? süre ve damla sayısı
Tam dolu suluğa (100 ml) 5 damla eklenecek ve 6 saatte bir tazeleyerek 2 gün uygulanacak. Bir hafta/on gün sonra (parazitlerin kuluçka süresi) tekrar 2 günlük uygulama yapılacak..

Bu işlemi 6 ayda bir yapsanız yeterlidir..

Oyla 0
Tam dolu suluğa (100 ml) 5 damla eklenecek ve 6 saatte bir tazeleyerek 2 gün uygulanacak. Bir hafta/on gün sonra (parazitlerin kuluçka süresi) tekrar 2 günlük uygulama yapılacak..

Bu işlemi 6 ayda bir yapsanız yeterlidir..
teşekkür ederim,bunuda deneyelim bakalım umarım tedavi gerçekleşirz kuşumuzda sonunda.

Oyla 0
eczacı arkadaşa sordum sitrax depolarda yok muş onun yerine kontil şurup olur mu diyorlar,sizlerin öneriniz arkadaşlar olur mu ?
Vakit kaybetmeden belirtmis olduğum kliniklere gidiniz. 4 aydır böyle olması bile ölümcül bir durum. Arayip ravdevu almanızı tavsiye ederim.

Oyla 0
Sitraks yada kontil bir işe yaramaz. Mümkünse herhangi bir veterinerden enrofloksasin etken maddeli bir ilaç alıp kullanın. Yalnız ishalin kuluçka evresinde sürekli tekrarlaması düşündürücü. Ters giden birşeyler olabilir..

Oyla 0
Geri