Uzun süren dışkı sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nurgul06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nurgul06

Yeni Üye
Merhaba yetişkin bi dişi kuşum var yaklaşık 2-3 aydır hasta dışkısında yem var, kabarık, fazla neşesi yok. Veterinerin verdiği her ilacı kullandım sulfamezatin, enrocure, pan terramycin en sonunda da mantar olabilir diye mikostatin kullandım her ilaçtan sonra probiyotik ve vitamin verdim, hasta değildir sadece sindirim sorunu vardır belki diye zorla kuş kumu yedirdim hiçbiri fayda etmedi kusma tarzı bişi de yok sizce sorun ne olabilir

Merhaba yetişkin bi dişi kuşum var yaklaşık 2-3 aydır hasta dışkısında yem var, kabarık, fazla neşesi yok. Veterinerin verdiği her ilacı kullandım sulfamezatin, enrocure, pan terramycin en sonunda da mantar olabilir diye mikostatin kullandım her ilaçtan sonra probiyotik ve vitamin verdim, hasta değildir sadece sindirim sorunu vardır belki diye zorla kuş kumu yedirdim hiçbiri fayda etmedi kusma tarzı bişi de yok sizce sorun ne olabilir
Dışkıların net fotoğrafını atarsanız arkadaşlar daha iyi değerlendirir.Yemli dışkı sürekliyse megabakter gibi daha ciddi bir sorunda olabilir.

Kuşun kısa bir videosuna bakalım. Ve dışkı görselleride atın. Hazal'ın dediği gibi megabakter olma ihtimalide var. Eğer öyleyse mikostatin fayda etmez amfoterisin b kullanılması gerekir. Bunu anlamamız için dışkının veterinerde incelenmesi lazım..

Bunun haricinde yemli dışkılamak sancılı bir süreç kuşları çok yorar. Bunu minimuma indirmek için kuşa pelet yem alın. Hemen alışmayacaktır bu yüzden içerisine sadece ak darı ekleyin. Akdarı sindirimi en kolay olandır. Peletle birlikte verin kuşa. En azından sindirimi biraz rahatlar..

Sindirimi en zor olan darı ise siyah darıdır. Sonra kırmızı darı, ondan sonrada sarı darı gelir. Sindirim zorluğu açısından.. Bu yüzden siyah darı bence hiç bir kuşa verilmemesi gereken bir darı..

Geri