Versele Laga markalı yem kuşu tüye sokuyor

Gündüz demircan

iyikus.com Üyesi
Herkesin en iyi yem en kaliteli yem diye önerdiği Versele laga yemini 3-4 aydır kuşumda kullanıyordum fakat bu yemi kullanırken farkettimki kuşum sürekli olarak çok tüye giriyor ve tüyden birtürlü çıkamıyor. Aradan biraz zaman geçiyor kuşum yine tüye giriyor ve haftalarca çıkamıyor en son yemini değiştirmeyi akıl edip garden mix kullanmaya başladım ve kuşum artık sürekli tüye girmiyor sadece tüy dönemlerinde tüye girip verdiğim takviyelerle rahatlıkla tüyden çıkıyor. Versele laga besleyici bir yem olabilir mesela onu kullanırken kuşum daha az yem tüketirdi garden mix daha fazla yiyor fakat bence içeriği çok temiz değil denildiği gibi kaliteli bir yem değil bu versele laganın her sitede neden bu kadar övüldüğüne anlam veremiyorum

Tamamı ile çok yulaf barındırmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar besleyici ve kuşların çok sevdiği bir tohum olmasına karşın fazlası bunun gibi sorunlara davetiye çıkarabiliyor. Garden Mix’de ise yulaf yok denecek karar az. :)

Bu arada bu forumda VL’nin genellikle takviye ürünleri önerilir. Yem olarak önerdiğimiz başka markalar var. ;)

Oyla 0
Taha'nın da dediği gibi bizim öncelikli önerilerimiz içerisinde Versele Laga yemleri yer almıyor. Şu sıralar VL'nın farklı karma yemleri geliyor. Onlar daha başarılı eski karışıma nazaran. Benelux, deli nature, king, VL euro champ yemleri incelenebilir ancak ülkede ithal yem sıkıntısı var şu aralar.

Oyla 0
VL yemi bende 3-4 ay kullandım aynı sorunu yaşadım. Dışkı problemleri de oluyordu bizimkilerde. Garden mix meyveliye geçiş yaptım ondan sonra hiç tüy dökmediler dışkılar da düzeldi. Ama VL yerken daha iştahla yiyorlardı.

Oyla 0
Taha'nın da dediği gibi bizim öncelikli önerilerimiz içerisinde Versele Laga yemleri yer almıyor. Şu sıralar VL'nın farklı karma yemleri geliyor. Onlar daha başarılı eski karışıma nazaran. Benelux, deli nature, king, VL euro champ yemleri incelenebilir ancak ülkede ithal yem sıkıntısı var şu aralar.
Slm Doğanay bey bende versela laga yeme başladim sizin tavsiyenizle sağolun yem icin iştahlı bir şekilde yiyorda sadece gözüme takılan bazen kendisine temizlerken Salma hareketi yapınca üstünden tuy tozu çıkması normal mi sizce sizin dediğiniz gibi yem sorunu var piyasada çoğu yem mısır tanesi boyalı ekmek muhabbet kuşu yemi çoğu bide resmen Cer çöp dolu versela laga iyi yem diyebilirim Benin gözlemim yani bu yem kuşu diye sokar mi sizce konu hakında bilgi alayım dedim saygilar

Oyla 0
Kuştan kuşa değişebilir bir durum aslında tüye sokma durumu. Ancak devamlı tüye giriyorsa sorun gibi görünse de temel ihtiyaçlarının karşılandığının bir göstergesidir de aynı zamanda. Eksik tüylerin tamamlanması ve yenilenmesi gerekiyor. Bahsettiğiniz kepeğimsi toz normaldir. Her kuşta çıkabilir :)
Yem değişimi, kuşların diyetlerinin büyük bir parçası olduğundan düzen oturana kadar farklılıklar gözlemlenebilir.

Oyla 0
Geri