Nadiren oluyor hocam. Sürekli değil, sürekli yapsa fark ederim Fakat düzenli olarak değil, nadiren yapıyor. Sindirim sistemi için gritli kuş kumu kullanıyorum hocam.Sindirim problemi yaşıyor. Ara ara olabilir bu hareket ancak düzenli yaparsa kontrol gerektirir.
Hocam Garden Mix Platin kullanıyorum. Kaliteli fakat çok fazla yemden anlamayan biri olsam da aspur miktarı az olduğunu görüyorum. Yemin içine ortalama ne kadar aspur eklemem gerekiyor hocam? Yemek kaşığından vs. hesap edersek isim daha kolay olur.Yem markasına ya da karışıma bir el atmalısın. Yeşillik ve yumuşak gıda daha fazla verebilirsin.
Tamamdır hocam. Bu arada benim yemler hakkında bir bilgim yok fazla. O yüzden kafama takılan bir yeri size sormak istiyorum. Bu aspur fazla tüketildiği taktirde kilo yapmıyor muydu? Yoksa kilo yapan şey yemde aspur miktarının az olup darı karışımlarının mı fazla olmasıydı?1 kg için 1,5/2 su bardağı kadar
Teşekkürler hocam. 2-3 saat dışarıda oluyor her gün. Bunu hesaba katarak kendimce bir aspur eklemesi yapacağım.Aspur, protein ve karbonhidrat açısından zengindir. İçerdiği yağ oranı darılarla neredeyse aynı seviyelerdedir... Lakin karbonhidrat açısından yüksek bir besin olmasından ötürü, kuşlarınızın yeterli egzersiz yaptığından emin olmalısınız. Yakılmayan enerji yağa dönüşür. Bu sebeple kuşun günlük enerji tüketimine uygun bir denge yakalamak gereklidir.