Solunum sıkıntısı var muhtemelen. Temiz peçete üstünde dışkısının fotoğrafını da atar mısınız.Kuşum merhabalar arkadaşımın kuşu bu şekilde ses çıkarıyor neden olabilir
Burun delikleri normal gözüküyor , enerjisinde dr bi şey yok ama nedense bu sesi çıkarıyorSanki üşütmüş kuş. Burun deliklerinin tıkalı olmadığından emin olunuz.
Ses daha net videosu geldi şimdi kuş benim kuşum değil ondan net video foto bulmakta zorlanıyorumbakteriyel sorunları da var belli ki. Dışkıları hoş değil
19 Mart 2023 vikviki azalmış biraz daha önce veterinere götürdüklerinde sıvı sarı renkli şırıngada bir ilaç vermişti yine aynı nedenden dolayı onu kullanmaya başlamış vikviki için ama dışkısı için bir şey kullanmıyorlarvideolarda nerdeyse hic ses yok. 1 dakika kadar sesli video paylaşırmısiniz
kuşun durumu tam sınırda ve bakteriyel enfeksiyon gelişiyor. mumkun olan en doğru ilacı onermek icin video onemli. konu başlığı biraz yanıltıcı olabilir
İlacın adını bilmiyor maalesef , bir de türünden mi bilmiyorum iki üç kere yumurtlama dönemine girdi minimum 8 yumurta yaptı her defasında ondan sonra biraz daha hassaslaştı. O zaman solunum sorununu bu ilaç çözerse eğer dışkı sorunu için daha sonra mı başlanmalı?ilacın adı nedir?
Bu mutasyonda ilginçtir bir hassaslık var. Benzer iki kuşum olmuştu zamanında ve çabuk kırılganlar. Kulağa komik geliyor biliyorum, belki de tesadüf
Solunum sorunu gibi videoda ki görüntü ve ses
Açıkçası dışkı sorunu benim bildiğim kadarıyla 5-6 aydan uzun süredir var yani dışkıları hep böyle lekeli söylemiştim sahiplerineEvet öncelikle sorunum sorunu çözülmeli. Bazen bu sorunda dışkıları etkileyebiliyor. İlaç adını mutlaka sorunuz uygun bir saatte veterinere.
Merhabalar veterinere sorduk o an ihtiyacına göre ilaç verildi şu an ilaçları bilmem mümkün değil dediEvet öncelikle sorunum sorunu çözülmeli. Bazen bu sorunda dışkıları etkileyebiliyor. İlaç adını mutlaka sorunuz uygun bir saatte veterinere.
Genelde bu karışımı veriyorlar 3 gün gibi bir süreçde kullanıyorsunuz. Solunum yolu hastalığı olan tüm kuşlara aynı şeyi yazıyorum. solunum yolu ciddi bir hastalıktır. Özellikle vik vikleme evresine geldiyse. Sabahları vitamin. Akşamları antibiyotik vermeniz gerekir. Bunun nedeni antibiyotik güçlü bir ilaç türüdür. 5 gün uygulanmalı bir kaç gün dinlendirilmeli. benim kuşlarımdan birisi ilaçlara tepki vermedi alıştı bünyesi bu kez veterinerle nibülizatör takviyesine döndük. Geçmiş olsun sizden ricam ihmal etmeyin rahat yemek yiyemez su içemez.Merhabalar veterinere sorduk o an ihtiyacına göre ilaç verildi şu an ilaçları bilmem mümkün değil dedi
Tekrar veterinere götürmüşler kronik astım hastası fazla yaşamaz demiş veteriner yine bir karışım vermiş ama dediğini garip buldum açıkçası kronik astım hastası olan her kuşun ömrü az mı olur bilmiyorum egzotik hayvan veterinerime yönlendirdim bir başkasına bi güven vermedi bana nedenseGenelde bu karışımı veriyorlar 3 gün gibi bir süreçde kullanıyorsunuz. Solunum yolu hastalığı olan tüm kuşlara aynı şeyi yazıyorum. solunum yolu ciddi bir hastalıktır. Özellikle vik vikleme evresine geldiyse. Sabahları vitamin. Akşamları antibiyotik vermeniz gerekir. Bunun nedeni antibiyotik güçlü bir ilaç türüdür. 5 gün uygulanmalı bir kaç gün dinlendirilmeli. benim kuşlarımdan birisi ilaçlara tepki vermedi alıştı bünyesi bu kez veterinerle nibülizatör takviyesine döndük. Geçmiş olsun sizden ricam ihmal etmeyin rahat yemek yiyemez su içemez.
Olabilir. Astım ve solunum yolu hastalığı ölümcül olabilir. İnsanlarda bile astım ileri evrelerde başka hastalıkları tetikliyor. Kendim de astım hastasıyım yaşadığım için biliyorum. Tozlu ortamlardan kuşu uzak tutun kuş astımsa. Çok fazla ilaç takviyesi kuş için biraz riskli değil mi? Benim kuşumda astım kronik dendi. Elektirikli süpürge ile evi süpürürken bazen toz havalanıyor evde ondan bile etkileniyor. Tıkanıyor ağzını oynatıyor, kabarıyor. Ben nibülizatör kullanıyorum iyi geliyor kuşa. Karantina kafesi oluşturdum. Nibülizatöre krem viks koyuyorum. 3 dk veriyorum ve çok fazla uçurmuyorum. Hatta hiç uçmuyor uçunca da tıkanıyor. Deneyebilirsiniz bu tedaviyi. Bu tedaviyi yaklaşık en az 4 aydır kullanıyorum. Daha fazlada olabilir hatırlamıyorum. Konu açtım hatta öneri almak için.Tekrar veterinere götürmüşler kronik astım hastası fazla yaşamaz demiş veteriner yine bir karışım vermiş ama dediğini garip buldum açıkçası kronik astım hastası olan her kuşun ömrü az mı olur bilmiyorum egzotik hayvan veterinerime yönlendirdim bir başkasına bi güven vermedi bana nedense
Kronik astım olduğunu veterineriniz nasıl anladı peki ? Nibüzilatörü bilmiyorum araştıracağım teşekkür ederimOlabilir. Astım ve solunum yolu hastalığı ölümcül olabilir. İnsanlarda bile astım ileri evrelerde başka hastalıkları tetikliyor. Kendim de astım hastasıyım yaşadığım için biliyorum. Tozlu ortamlardan kuşu uzak tutun kuş astımsa. Çok fazla ilaç takviyesi kuş için biraz riskli değil mi? Benim kuşumda astım kronik dendi. Elektirikli süpürge ile evi süpürürken bazen toz havalanıyor evde ondan bile etkileniyor. Tıkanıyor ağzını oynatıyor, kabarıyor. Ben nibülizatör kullanıyorum iyi geliyor kuşa. Karantina kafesi oluşturdum. Nibülizatöre krem viks koyuyorum. 3 dk veriyorum ve çok fazla uçurmuyorum. Hatta hiç uçmuyor uçunca da tıkanıyor. Deneyebilirsiniz bu tedaviyi. Bu tedaviyi yaklaşık en az 4 aydır kullanıyorum. Daha fazlada olabilir hatırlamıyorum. Konu açtım hatta öneri almak için.