Virkon-S Kullanımı hakkında;

Atilla Algansoy

Veteran
Merhaba arkadaşlar.
Benim bir süredir yaptığım bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Sulukları, yemlikleri ve diğer yardımcı malzemeleri Virkon-S dolu suyun içinde bekletmek yerine, kirlenmiş sulukları biriktirip hafta sonları bulaşık makinasının deterjan gözüne Virkon-S'i koyarak tüm sulukları, tünekleri, tünek plastiklerini, yemlikleri, kısacası tüm yardımcı malzemeleri bulaşık makinesinde bir seferde hep beraber yıkıyorum.
Tertemiz çıkıyor. Vitamin ve diğer suya ya da yeme kattığımız katkıların kokusu da suluk ve yemliklerde kalmıyor.
Ayrıca;
Sulukları ve diğer malzemeleri kuruladığım bezleri de çamaşır makinesinde yine Virkon-S kullanarak yıkıyorum.
Sonrasında nemli çıkan bezleri nemden dolayı mantar oluşumu riskine karşı fırının içinde 10 dakika yüksek ısıda bekleterek kurutuyorum.
Yedekli suluk, tünek ve yemlik kullandığım için devamlı malzeme yıkama derdinden kurtuldum.
Ayrıca malzemeleri deterjan ile temas ettirmeden temizlemek de bana güven veriyor.
Hem zaman kaybından, hem de gereksiz su masrafından kurtulmuş oldum.
Özellikle birden fazla takım kuş bakanlara bir fikir vermek için paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Benim bir süredir yaptığım bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Sulukları, yemlikleri ve diğer yardımcı malzemeleri Virkon-S dolu suyun içinde bekletmek yerine, kirlenmiş sulukları biriktirip hafta sonları bulaşık makinasının deterjan gözüne Virkon-S'i koyarak tüm sulukları, tünekleri, tünek plastiklerini, yemlikleri, kısacası tüm yardımcı malzemeleri bulaşık makinesinde bir seferde hep beraber yıkıyorum.
Tertemiz çıkıyor. Vitamin ve diğer suya ya da yeme kattığımız katkıların kokusu da suluk ve yemliklerde kalmıyor.
Ayrıca;
Sulukları ve diğer malzemeleri kuruladığım bezleri de çamaşır makinesinde yine Virkon-S kullanarak yıkıyorum.
Sonrasında nemli çıkan bezleri nemden dolayı mantar oluşumu riskine karşı fırının içinde 10 dakika yüksek ısıda bekleterek kurutuyorum.
Yedekli suluk, tünek ve yemlik kullandığım için devamlı malzeme yıkama derdinden kurtuldum.
Ayrıca malzemeleri deterjan ile temas ettirmeden temizlemek de bana güven veriyor.
Hem zaman kaybından, hem de gereksiz su masrafından kurtulmuş oldum.
Özellikle birden fazla takım kuş bakanlara bir fikir vermek için paylaşmak istedim.
Bulaşık makinesine Virkon-S koyma fikri iyiymiş. Deneyeyim ben bunu. :)

Oyla 0
Hayır, deterjan veya başka bir şey koymuyorum.
Bulaşık deterjanı bölümüne sadece 1 kapak Virkon-S koyuyorum, o kadar.

virkon-s o anda canlı olan patojenlerin çoğunu öldürür, mekanik temizlik yapmaz.

yem kalıntısı, yağ, dışkı vb pislikleri temizlemek için sabun, deterjan vb gibi çözücülerle mekanik temizlik yapmak gerekir, bu kalıntılar temizlenmezse patojen üremesi devam eder

Oyla 0
virkon-s o anda canlı olan patojenlerin çoğunu öldürür, mekanik temizlik yapmaz.

yem kalıntısı, yağ, dışkı vb pislikleri temizlemek için sabun, deterjan vb gibi çözücülerle mekanik temizlik yapmak gerekir, bu kalıntılar temizlenmezse patojen üremesi devam eder
Sifon suluk kullandığım için suluklarda dışkı kesinlikle olmuyor. Yemliklerde kalan kırıntıları öncelikle çöp tenekesine silkeliyorum, kabuklar vs zaten orada gidiyor. Geri kalanını da bulaşık makinesi hallediyor. Yemek yediğimiz tabakları, bardakları nasıl temizliyorsa, aynı şekilde temizliyor.
Malzemeler bulaşık makinesinde yoğun su ve yüksek ısı ile 1 saatten fazla defalarca yıkanıyorlar, durulanıyorlar.
Çıktığında tertemiz çıkıyorlar.
Bundan sonra hala patojen vs varsa, bizim elde yıkamamızda da hayli hayli vardır diye düşünüyorum.
Ben bu zamana kadar suluklar ve yemliklerde sabun hiç kullanmadım, sadece alt ızgaraların temizliğinde sabun kullanıyorum.

Son düzenleme:
Oyla 0
+1 virkon s dolu kovada kapta vs. bekletiyorum 1 saat kadar sonra duru su ve temiz diş fırçası ile yıkıyorum en son da bi durulama
Suyla durulama yapmıyorum, sadece siliyorum. Virkon'un kalıntısının kuşlara hiç bir zararı yok, aksine faydası var.
Kalıntı kaldığında bakterilere karşı savunma kuruladıktan sonra da bir süre daha devam ediyor.

Oyla 0
Geri