Volkanik taş kafes taban malzemesi hakkında;

Atilla Algansoy

Veteran
Merhaba arkadaşlar.
Ben kafeslerimde halihazırda mısır granülü ve çam cipsi kullanıyorum ama koku konusunda memnun değilim.
Aramızda kafes tabanında kullanılan volkanik taş malzemeyi halihazırda kullanan veya kullanmış olan var mı?(Kokuyu ve bakteri üremesini kesinlikle önlediğini iddia ediyor.)
Kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Kuş dışkısı kokmaz. Eğer kokuyorsa hastalık vardır o kuşlarda.. İkincisi ben kafes tabanında sadece beyaz havlu peçete öneriyorum. Dışkı takibi açısından en ideal malzeme beyaz peçetedir. Hastalıkların erken farkedilmesi için dışkı takibi çok önemli..

Oyla 0
Dışkılarda sorun yok.
Dışkı kokusundan ziyade malzemenin kendisine özgü bir kokusu var, ben sevmiyorum.
PVC kafes kullanıyorum, boş çekmece koyup çekmecelerini 2 günde bir temizlemek gibi bir düşüncem de var.
Bu arada internette bir malzeme gördüm, volkanik taş, rengi beyaza yakın.
Denemeyi düşünüyorum.

Oyla 0
kullanmadım bu ürünü ancak kuş temas etmiyor ise ızgaradan dolayı ben kedi kumu öneririm. Siliska bir çok açıdan yeterli gelecektir.

Oyla 0
Silika herhangi bir kum olur. Bir önerim yok şimdilik ama fiyat açısından mantıklı olmuyor gibi görünüyor biraz. Parfümsüz almak lazım

Son düzenleme:
Oyla 0
Parfümsüz kedi kumunun kendine özgü kötü ya da yoğun bir kokusu oluyor mu?
Değiştirme sıklığı ne aralıkta oluyor?

Son düzenleme:
Oyla 0
1 ay diyorlar temizlenerek kedilerde ama kuşlar için de bu civarda kullanılabilir. Bentonit de denenebilir.

Oyla 0
çam pelet denediniz mi bilmiyorum ama oda bir süre hoş kokulu olabiliyor.

Oyla 0
Çam cipsi var şu an altlarında ama reklamında bahsedilen yoğun reçine kokusu yok.
Çam peletini ise denemedim.
Çamlarda bir süre durduktan sonra yok olan bir koku var maalesef. chipsi marka elmalı talaş bir süre hoş kokuyordu. Benzer koku vericiler eklenebilir elde bulunan ürüne. Bir kaç damla bile fazlaca etki edebilir.

Oyla 0
Volkanik taşlar akvaryumda taban malzemesi olarak kullanılıyor. Bunun sebebi ise yapısı itibariyle bakterinin çok çabuk tutunarak bakteri oluşumunu hızlandırması. Bu sebeple dışkı ile doğrudan temas edeceği için pek uygun olmayabilir.

Oyla 0
Geri