Arif Ulaş ERTUNÇ
iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar bana dişi diye vermişlerdi bu kuşu, heves ettim evde yavru olsun sevelim dedik ama ilk eve getirdigimizde 3-4 kez çiftleştiler kafesin üstünde. Ondan sonra yaklaşık 4 aydır erkek olduğuna emin oldugum kuşum hiçbir şekilde dişiyle çiftleşmedi, o yüzden aklıma artık yeni aldıgım whitefaceninde erkek olabilceği geldi. Çünkü artık erkek kuşum kur yapmıyor hatta yanına bile çok gitmiyor. Kuşu ben aldıgımda 3-4 aylık demişlerdi yaklasık 4-5 aydır da beraberiz yani 8-10 aylık arası olması gerekiyor whitefacemin. Ötüşü bip sesi gibi sürekli vik vik vik diyip duruyor belli aralıklarla hiç şarkı felan söylediğini duymadım hatta ''vik'' sesinden başka bir ses çıkarmıyor. Aynaya bakmıyor hiç sadece erkek kuşumun peşinde dolaşıyor tüm gün o nereye o oraya yani. Birde işinize yarar mı bilmiyorum ama erkek kuşum dik dururken whiteface biraz kambur gibi nasıl desem yuvarlak bir şekli var duruşu erkek kuşumdan farklı yani. Birde önceden üst tarafında daha çok beyaz leke vardı zamanla azaldı şuan üst tarafında azcık var yanlarda çok var pearl cinsiyeti belirlemesinde kullanılıyor bu sanırım. Umarım verdiğim bilgiler cinsiyeti belirlemenizde yardımcı olur şimdiden teşekkür ederim yardımınız için
Ekli dosyalar
-
DSC_0009-min.JPG1 MB · Görüntüleme: 9
-
DSC_0010-min.JPG1.1 MB · Görüntüleme: 8
-
DSC_0011-min.JPG1 MB · Görüntüleme: 6
-
DSC_0012-min.JPG1 MB · Görüntüleme: 5
-
DSC_0013-min.JPG1.1 MB · Görüntüleme: 4
-