White face pearl kuşumun cinsiyeti

Arif Ulaş ERTUNÇ

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar bana dişi diye vermişlerdi bu kuşu, heves ettim evde yavru olsun sevelim dedik ama ilk eve getirdigimizde 3-4 kez çiftleştiler kafesin üstünde. Ondan sonra yaklaşık 4 aydır erkek olduğuna emin oldugum kuşum hiçbir şekilde dişiyle çiftleşmedi, o yüzden aklıma artık yeni aldıgım whitefaceninde erkek olabilceği geldi. Çünkü artık erkek kuşum kur yapmıyor hatta yanına bile çok gitmiyor. Kuşu ben aldıgımda 3-4 aylık demişlerdi yaklasık 4-5 aydır da beraberiz yani 8-10 aylık arası olması gerekiyor whitefacemin. Ötüşü bip sesi gibi sürekli vik vik vik diyip duruyor belli aralıklarla hiç şarkı felan söylediğini duymadım hatta ''vik'' sesinden başka bir ses çıkarmıyor. Aynaya bakmıyor hiç sadece erkek kuşumun peşinde dolaşıyor tüm gün o nereye o oraya yani. Birde işinize yarar mı bilmiyorum ama erkek kuşum dik dururken whiteface biraz kambur gibi nasıl desem yuvarlak bir şekli var duruşu erkek kuşumdan farklı yani. Birde önceden üst tarafında daha çok beyaz leke vardı zamanla azaldı şuan üst tarafında azcık var yanlarda çok var pearl cinsiyeti belirlemesinde kullanılıyor bu sanırım. Umarım verdiğim bilgiler cinsiyeti belirlemenizde yardımcı olur şimdiden teşekkür ederim yardımınız için

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tek tip ötüş yapan kuşlar kesinlikle dişi oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle DSC_0013-min.JPG
kuyruk desenleri, kanat desenleri de aynı şekilde dişi olabileceğini destekler nitelikte. Kuşun dişi olduğuna hem fikiriz. Kuşlar arasında duruş farklılıkları olabiliyor. Yaklaşık 10-12 ay arası bir kuş gibi geldi bana. Bazen kızgınlıkla çiftleşme durumları söz konusu olabilir. Bu durum geçtiğinde sanki eş olmamışlar gibi soğuk olabilirler birbirlerine.
Onlara biraz daha zaman tanıyın.

Maşallah bu arada. Çok güzel ve sıhhatli görünüyor.

Oyla 0
Tek tip ötüş yapan kuşlar kesinlikle dişi oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 2859
kuyruk desenleri, kanat desenleri de aynı şekilde dişi olabileceğini destekler nitelikte. Kuşun dişi olduğuna hem fikiriz. Kuşlar arasında duruş farklılıkları olabiliyor. Yaklaşık 10-12 ay arası bir kuş gibi geldi bana. Bazen kızgınlıkla çiftleşme durumları söz konusu olabilir. Bu durum geçtiğinde sanki eş olmamışlar gibi soğuk olabilirler birbirlerine.
Onlara biraz daha zaman tanıyın.

Maşallah bu arada. Çok güzel ve sıhhatli görünüyor.

Merhaba, söylemeyi unuttum bir gün üniversiteden döndüğüm zaman eve geldiğimde tünekler kan içindeydi, erkek kuşum , whitefacenin kanat altındaki tüğlerini yolup kanatmış mikrop kapmasın diye temizlemiştim yaraları çok şükür iyileşti. Şuan ciddi anlamda erkek kuşum diğerini ısırıyor yanına yaklaşmasına çok nadir izin veriyor. Whiteface de sürekli ona zarar vermesine rağmen onun peşinden gidiyor. Bu durumu anlamış değilim lütfen konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz. Evde olmadığım zaman tekrar zarar vermesinden korkuyorum açıkcası. Kuşları değiştirme gibi bir imkanımda yok erkek olan 4 yıldır benimle zaten whiteface de artık cocugumuz gibi oldu bebekken almıstık büyüdü.

Oyla 0
Hmm bu biraz kötü haber. Maalesef tüy yolma gibi saldırganlıklar ciddi geçimsizliklerini gösteriyorlar. Oğlunuz eş olarak pek uygun görmüyor belli ki. Bir süreç tanınabilir belki ikisi için ama zorlu olacak gibi geldi bana. Kısa bir süre ayrı kafeslerde bakılabilir. Ne zaman erkek kur sesleri çıkarmaya başlarsa dişiniz için dişiyi o kafese almayı deneyebilirsiniz. Tabi garantisi olmadığını söylemem gerekiyor. Sultanlar eş seçiminde çok hassaslar. Eğer mümkünse yeni bir dişi getirip gözlem yapılabilir.

Oyla 0
Hmm bu biraz kötü haber. Maalesef tüy yolma gibi saldırganlıklar ciddi geçimsizliklerini gösteriyorlar. Oğlunuz eş olarak pek uygun görmüyor belli ki. Bir süreç tanınabilir belki ikisi için ama zorlu olacak gibi geldi bana. Kısa bir süre ayrı kafeslerde bakılabilir. Ne zaman erkek kur sesleri çıkarmaya başlarsa dişiniz için dişiyi o kafese almayı deneyebilirsiniz. Tabi garantisi olmadığını söylemem gerekiyor. Sultanlar eş seçiminde çok hassaslar. Eğer mümkünse yeni bir dişi getirip gözlem yapılabilir.

Cevabınız için teşekkürler, dediğiniz ''ayrı kafeste bırakma'' yolunu deniyip gözlem yaparak birkaç haftaya sonucu sizinle paylaşırım umarım anlaşırlar :(
Birde cinsiyet konusunda son bir sorum olacaktı bu yukardaki mesajda etiketlediğiniz resimde sırtının üstünde daha çok beyaz leke vardı zamanla azaldı yan taraflarda yani kanatlarının üstünde beyaz nokta lekeler hala duruyor onlarda bir azalma olmadı ama sırtında oldu sadece. Pearl mutasyonunda sırt üstündeki beyaz yuvarlaklarda azalma olsa bile dişi olabilir sonucta dimi sonuçta beneklerin hepsi kaybolmadı

Oyla 0
Değişik oranlarda Pearling özelliği bulunduran türleri olduğundan azalma olabiliyor. Genelde erkeklerde oluyor dediğiniz gibi ama diğer kuyruk ve kanat altı tüyleri onun dişi olduğunu gösteriyor. Zaten ötüşünün tek tip olmasıda bunu doğrular nitelikte.

Oyla 0
Değişik oranlarda Pearling özelliği bulunduran türleri olduğundan azalma olabiliyor. Genelde erkeklerde oluyor dediğiniz gibi ama diğer kuyruk ve kanat altı tüyleri onun dişi olduğunu gösteriyor. Zaten ötüşünün tek tip olmasıda bunu doğrular nitelikte.
Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz verdiğiniz bilgilerle. İyi akşamlar dilerim :)

Oyla 0
Sultan Papağanı besleyen arkadaşlarım son sözü söyleyeceklerdir :) Ben bu şekilde düşünüyorum.
@Baran

Oyla 0
Kuşunuz dişi gibi görünüyor ki bence dişi.
Kuşunuz 1 yaşın üstün'de,Gagası ve tırnaklarının bakım zamanı gelmiş,tırnakları çok uzamış.Veteriner'den yardım alabilirsiniz kuşunuz çok rahatalayacaktır.
Erkek kuşunuzu kafesten uzaklaştırdığınız'da dişi olan tepki gösteriyor mu?Eş tutmuşlar ise kafesten çıkarttığınız anda dişi olan şiddetli bir şekilde ötmeye başlar.
Kanat altı ve boyun altı tüğ yolmaları heleki kanatmaları tamamen stresten bence bu tarz vakalar için aynı sefa otu bulundurun.Kanamalı yaralar ve kuşun kendini kanatması için çok iyi bir bitki.Cezvede iyice kaynatıp kendini yolduğu bölgelere fısfıs ile sıkın.Herhangi bir kanamalı yaralanmalarda'da çok iyi geliyor.Hem mikrop kapmasını engelliyor hemde çok hızlı bir şekilde iyileştiriyor.

Oyla 0
Kuşunuz dişi gibi görünüyor ki bence dişi.
Kuşunuz 1 yaşın üstün'de,Gagası ve tırnaklarının bakım zamanı gelmiş,tırnakları çok uzamış.Veteriner'den yardım alabilirsiniz kuşunuz çok rahatalayacaktır.
Erkek kuşunuzu kafesten uzaklaştırdığınız'da dişi olan tepki gösteriyor mu?Eş tutmuşlar ise kafesten çıkarttığınız anda dişi olan şiddetli bir şekilde ötmeye başlar.
Kanat altı ve boyun altı tüğ yolmaları heleki kanatmaları tamamen stresten bence bu tarz vakalar için aynı sefa otu bulundurun.Kanamalı yaralar ve kuşun kendini kanatması için çok iyi bir bitki.Cezvede iyice kaynatıp kendini yolduğu bölgelere fısfıs ile sıkın.Herhangi bir kanamalı yaralanmalarda'da çok iyi geliyor.Hem mikrop kapmasını engelliyor hemde çok hızlı bir şekilde iyileştiriyor.

Merhaba, dediğinizle beraber kuşun dişi olduğu kesinleşti çünkü erkek kuşu kafesten aldıgım anda tüm apartmanı inletecek şekilde çığlık çığlığa bağırıyor dişi olan kuş. Fakat anlamadığım nokta şu dişi erkeğe yakınlaştığı zaman oğlum sıklıkla dişiyi ısırıp kendinden uzaklaştırıyor 5-6 cm'lik mesafe koyduruyor aralarına normal mi bu acaba? yada ben oğlumun kafasını kaşırken dişi yanımıza geldiğinde onu ısırmaya calısıp uzaklaştırıyor sonra kafasını sevmem için tekrardan kafasını eğiyor seri bir şekilde.

Oyla 0
Bir süre kafeste kalsınlar elinize almayın,kıskançlık yapıyor olabilir ve sultanlar eşleşmek istediğin'de dişi kuş erkek kuşun ayağını ısırmaya çalısır bu kızıştığının belirtisi,Çiftleşmek istiyordur.yaralayacak sekişlde değilse saldırganlığı önemsemeyin bir süre kendi hallerine bırakın.Bir süre bir bakmışınız birbirlerini kaşımaya başlamışlardır.İkinci bir nokta erkek kuşunuz,dişi kuşa nazaran dahamı küçük acaba?Çiftleşme yaşına gelmedi ise eş tuttukları nekadar çiftleşmek istese'de diğeri önemsemeyecektir,Biraz zaman tanıyın düzeleceklerdir,Aralarına girmeyin :):):p:p

Bazen öyle oluyor ki bunlar bile dediklerinizi yapıyorlar Normal aile içi kavgalar;)

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri