Yardımınız gerek..!!!

Erkan Mert Oklubal

Yeni Üye
Kuşumuz yaklaşık 2 aydır nefes almakta zorluk çekiyor. İlk başta göz nezlesi şikayetiyle hayvan hastanesine gittik. Bize baytril ilacını verdiler daha sonrasında bir iyileşme olsada ilacı kestiğimizde tekrar eski haline geri döndü. 1 aydırda nefes almakta büyük problemleri var. Hastane röntgenleri sonucu doktor kalbinde sorun olduğunu ve eski ilacına devam etmemizi söyledi ancak kuşumuz artık ilaca cevap vermiyor. Sizin önerdiğiniz bir ilaç var mı?

Merhaba, çok geçmiş olsun. Baytril oldukça etkili ve güçlü bir ilaçtır. Bu nedenle onun yerini doldurabilecek bir ilaç önerebilir miyim bilemiyorum. Zaten belirli bir süre ilaç kullandıktan sonra yeni bir ilaca geçmek çok sağlıklı olmayacaktır. Bu tarz kronikleşmiş solunum sorunlarında Azeltin etki maddeli ürünler tercih edilebilir lakin bunu da veterinere danışmanızı öneririm. Her ürün bir risk teşkil edebilir kuşunuza.

Kuşunuzun yem harici ürünleri tüketimi nasıldır? Eğer doğal gıdalar tüketiyorsa taze olarak kekik, nane gibi yeşillikleri yıkayıp ve suyunu kurulayıp kuşunuza sunabilirsiniz. Bunun da katkısı olacaktır.

Oyla 0
Yeme ek olarak baytrilin yanında diazym ve vitamin ayrıca meyve, kum ve haftada 1 yumurta akı tüketiyor. İştahında bir sorun yok ama yedikten yaklaşık 10 dakika sonra kusuyor bunuda 2 gündür yapıyor. buraya videosunuda eklemek ıstıyordum fakat yukleme hatası alıyorum.eğer varsa emaıl olarak yollarayabılırım

Oyla 0
Anladım. Göğüs kemiği belirgin mi acaba?
Videoyu youtube ya da diğer video sitelerine yükleyip link paylaşabilirsiniz.

Oyla 0
Nefes açıcı solüsyonlar var Astimosol gibi onlar alınabilir. Eğer kuşların bulunduğu ortamda mentollü doğal ürünlerden sprey sıkabilirseniz daha doğrusu oda kokusuna çevirebilirseniz rahatlatıcı bir etkisi olacaktır. Bulunduğu ortamda sigara içiliyor mu ya da parfüm vs sıkılıyor mu? - eğer bu tarz bir durum varsa kuşun odasını değiştirmenizi öneririm.

Oyla 0
Sigara içilmiyor evde, parfüme de özellikle dikkat ediyoruz.Astimosol nasıl kullanılan bir solüsyondur?Cevabınız için teşekkürler.
Haftada 1 ya da 2 gün ağızdan 1-2 damla damlatabilirsiniz ya da suluğuna 8-10 damla şeklinde verebilirsiniz. Su 8 saat sonrası temiz su ile tazelenmesi lazım

Oyla 0
Geri