Yavru alamıyorum

Arda Tunçyürek

Yeni Üye
Isparta merkez yedişehitler mahallesi 2922 sk no15
Merhabalar öncelikle ben yaklaşık 6 ay önce bi dişi kuş almıştım ama dişi kuştan yavru alamadım hem yumurtaları kırıyor hemde çok yağlı ne yapmam gerek şuan altında 2 tane yumurtası var ama boş genellikle 5 yumurta yapıyorsa 1 yada 2 tanesi dolu oluyor erkek kuşummu beceriksiz yoksa bi sıkıntımı var bilmiyorum hiç 5 6 tane yumurtayı bir arada görmedim hep kırıyorlar tek tük yumurta görüyorum şuan da kuşlar ayrı erkek kuş kırıyormuş yumurtaları ne yapmam lazım yavru almak için ve yumruta doluluk oranlarını artırmak için

Yağlanması olan kuşlarda özellikle dişi ise nerede olduğu önemli. Yağlanmanın yeri popo bölgesine yakın ya da çiftleşmesini zorlaştıracak bir yerde ise dolum oranı düşecektir. Kırma durumu da tamamen stres kaynaklı ya da karakterinden oluyor. Yağlanmış kuşların eşe atılması pek önerilmez. Yumurta doluluk oranını arttırmanın bir çok yolu mevcut. Forumda biraz konu karıştırabilirseniz çok fazla bu konuda bilgi mevcut. Bulamazsanız eğer yine yardımcı olmaya çalışırım

Oyla 0
Merhabalar öncelikle ben yaklaşık 6 ay önce bi dişi kuş almıştım ama dişi kuştan yavru alamadım hem yumurtaları kırıyor hemde çok yağlı ne yapmam gerek şuan altında 2 tane yumurtası var ama boş genellikle 5 yumurta yapıyorsa 1 yada 2 tanesi dolu oluyor erkek kuşummu beceriksiz yoksa bi sıkıntımı var bilmiyorum hiç 5 6 tane yumurtayı bir arada görmedim hep kırıyorlar tek tük yumurta görüyorum şuan da kuşlar ayrı erkek kuş kırıyormuş yumurtaları ne yapmam lazım yavru almak için ve yumruta doluluk oranlarını artırmak için
Öncelikle yağlanma sorununu çözmeniz gerekir.Dişinin duyuna 5-6damla elma sirkesi katın.Aspur ağırlıklı beslenme uygulayın.Vr bol bol uçurun ki yağları erisin.Ardından kalamar kemiği yoksa kalamar takın kafese.Yapacağınız mamalara yumurta kabuğunu iyice kurulayıp ezip ekleyin.Stresleri için bemix ampül temin edin.1litre suya bir ampül karıştırın 3günde bir içme suyunolarak verin.Doluluk için ikisinin de popo tüylerini kısaltın.Tohum çimlendirin.E vit takviyesi yapın

Oyla 0
Geri