yavru bakan sultan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan badobjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

badobjk

iyikus.com Üyesi
Katılım
21 Kas 2024
Mesajlar
13
Yaş
49
Konum
üsküdar
3 tane yavru bakan kuşum yine yumurtladı ne yapmalıyım 6tane yumurtadan 3 tane cıkarttık sabah baktım yumurtlamıs...yardımlarınızı bekliyorum
 
Merhaba, biraz erken olmuş ancak kuluçka düzeni bu şekilde oluyor. Yavrular yuvadan atlamaya yakın, 7-8 günleri kaldığında kuluçka süreci tekrar ediyor. Bu süreçte eğer kuş yumurtaları ısıtmaya başlamadı ise alttaki yöntemi deneyebilirsiniz.
Başka bir önerim de hiç ellemeyin ve olağan haline bırakın. Dişiler bu süre zarfında daha agresif oluyor. Yavrulara zarar verilmediğinden emin olunuz.
 
Yavruları yuvalıktan alıp kafes tabanına koyun. Varsa taban ızgarasını çıkarın. Tabana konan yem kabları var. O kaba yumurta maması koyun ebeveynler yerken bir kaç güne yavrular da alışır. Ayrıca ebeveynler beslemeye de devam ederler. Olası dişi saldırısı da engellenmiş olur bu sayede. Yavruların tüylenmiş olduğunu varsayarak söylüyorum bunları.
 
O zaman yuvalıktan çıkaramazsınız. Kuvvetli mi besliyorsunuz kuşları ? Fazla vitamin ve fazla protein de erken kızışmaya neden olabiliyor
 
sadece dişi var 1kg yeme 250 gr aspur karıstırdım onu veriyorum her sabahta yumurta maması baska bişi vermem
 
Geri
Üst