Yavru cennet

Latife kaya

iyikus.com Üyesi
Merhaba.45 günlük yavru cennetimiz var ama hala yeme düşmedi yem yemiyor bi kac defa kırdıgını gördüm.Ama ne kadar ac kalsada yemiyor sırınga ile mama veriyoruz bazende annesinin yanina koyuyoruz yoksa ac kaliyor.Bu durum normal mi büyüdü tüylendi nerdeyse yetiskin olacak ama hala yem yemiyor cok üzülüyorum onu ac gorunce

Merhaba, maşallah çok tatlı. Eğer annesi zarar vermiyor ise yem kırmayı öğrenene kadar yanında kalabilir. Bu süreçte kafes tabanında yemlerini koymayı ihmal etmeyin. Zamanla öğrenecektir. Diğer türlü de aslında öğrenmiş fakat biraz daha zamanı var belli ki.

Oyla 0
Evet tesekkür ederim.Bu arada kuşumun annesi göğsünde ki bütün tüyleri yoldu.Inanin göğsünde hic tüy kalmadi bunu gecen senede yapıyordu.Ve sebebini yuvasını cikardigimiz icin yaptigini ögrendim cünkü yuvasını çok seviyordu.Yuvasını katınca yolmamaya başladı ve düzeldi aradan aylar gecti yine tekrarladı şuan ne icin yoldugunu hala kestiremiyorum nasıl geçer sizce.?

Oyla 0
Stres kaynaklı yapıyor olmalı. Çiftleşme isteği kuşlar için stresli bir durum olabiliyor. Genelde yuva olduğu için strese giriyor olabilir. Kimi kuşlar kanat ya da bölgesel olmadan bazı tüylerini yuva kurarken koparırlar / dökerler. Kuşunuz sadece göğüs tüylerini kullanıyor olabilir. Altta ki konuda yuva için kullanılabilecek bazı materyallerden bahsetmeye çalıştım. Eğer edinebilirseniz yolma durumunu azaltabilir. Birde B vitamini takviyesi yapmanızı öneririm. Biotin açısından zengin bir B kompleksi. Örneğin beforvel gibi .

Oyla 0
Cok tesekkur ederim.Bu arada erkek kusumiz sürekli ciftlesmek.istiyor bu normal bisey mi.Cennet papaganlarinin belli bi mevsimi yokmudur ciftlesmek icin.Disi kusum habire yumurtluyor cunku ah bide ustune otursa kirip yiyor yumurtayi.

Oyla 0
Bakıcı bir çift sahiplenmek gerekebilir. Yeme sorunu ve yatmama sorunu varsa kuşlardan birinin değiştirilmesi gerekir. Cennetler uygun bulduklarında çiftleşme eğilimliler tıpkı muhabbetler gibi.

Oyla 0
Geri