Kuşlarım 40 günlük, benim evimdeki ise 4. günleri. Kafese yeni suluklarını koymak, bitmiş olan dal darıyı tazelemek ve gaga taşını koymak için kafesi açtığımda önce birisi kaçtı fakat yakınlara kondu, dikkatli ve sakin yaklaşınca kaçmadı, ahşap tünekle aldım ve kafesine koydum fakat bu arada diğeri kaçtı. Bu 30 metrekarelik salonda epey uçtu, korkutmak istemediğim için tünekle almaya çalıştım fakat yakalayamadım. Vitrinin arkasına kaçtı, epey uğraştım ve bi 15-20 dk kadar sürdü kafese geri koymam, avucumla yakalamam gerekti.
Geldikleri gün ve ertesi gün kafeste zeminde duruyorlardı, dün itibarı ile alçaktaki tünekte görmeye başladım, bugün ise (hatta şu anda da) en yukarıdaki tünekte duruyorlar. Sormak istediğim ilk soru, acaba az önceki kaçma ve yakalama süreci onların bize alışmalarını çok olumsuz etkilemiş midir? İkinci sorum ise yavruların kafeste yukarı tüneklere birkaç günde çıkmış ve yukarıları benimsemiş olmalarından bize alışma sürecinde hızla ilerledikleri yorumunu yapmam yanlış mı olur?
Geldikleri gün ve ertesi gün kafeste zeminde duruyorlardı, dün itibarı ile alçaktaki tünekte görmeye başladım, bugün ise (hatta şu anda da) en yukarıdaki tünekte duruyorlar. Sormak istediğim ilk soru, acaba az önceki kaçma ve yakalama süreci onların bize alışmalarını çok olumsuz etkilemiş midir? İkinci sorum ise yavruların kafeste yukarı tüneklere birkaç günde çıkmış ve yukarıları benimsemiş olmalarından bize alışma sürecinde hızla ilerledikleri yorumunu yapmam yanlış mı olur?