Yavru cinsiyeti

Hatice k.

iyikus.com Üyesi
Iyi akşamlar.Bu yavru için iki kere erkek cevabını almıştım. Bende erkek olduğundan cok emindim,erkek yavru isteyen birine hediye ettim.Yavru disi olmuş...cok şaşırdım. Kanatlarida değişmiş. Siyahlık yoktu onceden

Ekli dosyalar

• IMG-20230322-WA0009.jpg
    IMG-20230322-WA0009.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20230322-WA0008.jpg
    IMG-20230322-WA0008.jpg
    319.1 KB · Görüntüleme: 15
Iyi akşamlar.Bu yavru için iki kere erkek cevabını almıştım. Bende erkek olduğundan cok emindim,erkek yavru isteyen birine hediye ettim.Yavru disi olmuş...cok şaşırdım. Kanatlarida değişmiş. Siyahlık yoktu onceden
Aslında ilk fotoğraf eğer yavru halinin fotoğrafıysa dişi olduğu çok belirgin gözüküyor. Çünkü burun etrafı beyaz. Eğer erkek olsaydı ceresinin rengi mor-pembe renginde olurdu. Burun deliklerinin etrafı da beyaz olmazdı.
Kanatlarındaki siyahlık ise büyük ihtimalle türü ile ilgili. Genelde kuşlar ilk tüy dökümünden sonra asıl tüylerini çıkarıyorlar. Bu yüzden çoğu üretici yavrunun gerçek vasfını görmek için ilk tüylerini dökmesini beklerler. Hocalarımda konunuzu gördüklerinde daha detaylı bilgi verirler. Bence bir sorunu yok. Eğer hormonal bir bozukluğu olsaydı, ceresinin rengi maviden kahverengiye yada kahverengiden maviye dönüşürdü.

Kuşu verdikten ne kadar sonra size dişi olduğunu söyledi
En son yüklediğiniz resimde kuş bariz erkek
İlk resimde ki ise kesinlikle dişi
Bu işte bir iş var gibi geldi bana
Kanatları ne kadar sürede siyahlasmis 🤔

İlk resmi 22 şubatta yüklemesim erkek olan.23 şubatta kusu verdim 1 aylıkken. Dun haberim oldu erkek olduğundan. Kanatlarından haberim yok ne zaman oldu .1 ay içinde değişim geçirmiş

Mutasyona bağlı bir siyahlık ama lutino kuşlarda oluyor mu Emin değilim
Şimdi geri vermiş istemiyorum mu diyor yoksa başka bir erkek mi istiyor

Kusu seviyoruz alıştık dediler ama erkek istedikleri için elimde olan başka yavru ile degistiricez sanırım. Üretici değilim amatörce evde bir çift kusumdan yavrular oldu. Acemiyim bazı konularda .daha önceki yavrulara böyle birsey olmamıştı.Cinsiyetin böyle değişmesini sormak istedim. Bende lutinolarda hiç böyle siyahlık görmedim. İlk lutino yavrumdu .Anlayamadım değişimleri

Kanatları pislenmiş gibi. Nerede nasıl bakıyorlar anlamadım :(
Hala net değil bence cinsiyeti ama şu haliyle dişimsi görünüyor.

Evde tek kus temiz bakıyorlar. Ben kire benzetenedim.Bulasik bir kır degil gibi .başka bir forumda aynı şikayette bulunmuş biri .sari aldığı kus kanatları siyahlasmis .ordada cevap bulamadı.Merak ettiğim litunolarda böyle bir şey gördünüz mu neden olur ?

Kirlenme değil ise nadiren gözlemlenen bir durum. Babası/annesi spangleydi değil mi?
Bazen mutasyonların bozuk görünmesine sebep olabilecek genetik faktörler oluyor. Onlardan biri olmalı, sağlığını etkilemez belki bir sonraki tüy dökümünde düzelebilir.

Kusu seviyoruz alıştık dediler ama erkek istedikleri için elimde olan başka yavru ile degistiricez sanırım. Üretici değilim amatörce evde bir çift kusumdan yavrular oldu. Acemiyim bazı konularda .daha önceki yavrulara böyle birsey olmamıştı.Cinsiyetin böyle değişmesini sormak istedim. Bende lutinolarda hiç böyle siyahlık görmedim. İlk lutino yavrumdu .Anlayamadım değişimleri
Açıkçası bana başka bir kuş gibi geldi ama tâbi Doğanay hocam siyahlık olabileceğini söyledi bu yüzden sanırım sizin insiyatifinize kalmış

Aslında hastalıkla alakalı bir şey duymuştum. Bazı mantar türevi bulaşlar da bu tarz kanatta çizgi oluşumuna neden olduğundan bahsediyor ancak çok sınırlı bir bilgi, ne tür bir mantar bilmediğimden şu aşamada yorum yapamayacağım. Yem açık alınıyorsa mutlaka değiştirelim. Aspergilloz sorunu ilk düşünülmesi gereken.
Yine de ılık bir su ile ürkütmeden kuşu yıkayınız.

Bahsettiğim yavru geldi.burun delikleri beyaz değil açık pembe gibi .Ben halen erkek olabileceğini düşünüyorum.karekter olarak da erkege benziyor elime alınca isirmiyor .otusude cik cik şeklinde hiç muhabbet gibi ötmüyor bu :)

Geri