Yavru dişi kusma resimli şiddetle yardım istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elvis7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elvis7

iyikus.com Üyesi
Merhaba
Yavru dişi kuşum bugün yine kustu, erkekle ayrı kafestelerdi bugün birleştirdim ve bir ayır bir birkeştir çok yoruldum artık geri götürüp bırakıcam çözüm bulamıyorum sebebi çözemiyprum. yem kusma gibi değildi erkek kafes dışındaydı yanında değildi vik vik diye ard arda ses çıkardı hızlı hızlı ve 3 defa kustu birinin resmi paylaşıyorum. Bugün suyunda 3-4 damla sirke vardı. Farklı birşey yiyip içmedi. Sebebi ne olabilir teşekkürler
Önceki kusma gibi olduğundan önceki videoyuda paylaşıyorum. Dışkı resmini de.
VİDEO Streamable

Ekli dosyalar

• BE9C8465-EE2F-42B4-909D-2F27CB4503C4.jpeg
    BE9C8465-EE2F-42B4-909D-2F27CB4503C4.jpeg
    990.1 KB · Görüntüleme: 18
  • AE1EEFE9-D760-4DF6-A393-4D5C5D1FD029.jpeg
    AE1EEFE9-D760-4DF6-A393-4D5C5D1FD029.jpeg
    836.7 KB · Görüntüleme: 18
Ben geçen sene bir yavru kuş almıştım dişiydi kafeste 3 kuşla birlikteydi. Benim kuşum da aynı sizinki gibi kusuyordu ve çok halsizdi sonra onu veterinere götürdük aynı sizinki gibi kusuyordu yemeden dolayı olduğunu söylediler onun için JUNGLE markalı yemi, sindirim bozukluğu için kuş kumu (kuş kumunu bir tek sindirim bozukluğu için değil kusmalar için filanda veriyorlar 5₺ bişey zaten) birde MULTIVİTAMİN AVİSOL PLUS bir vitamin kullanmamı istedi veteriner şimdi kuşum hayatta ve 1 yavrusu bile var????

Oyla 0
Sindirim, ve kursak sorunlarında bildiğin gibi gözlemlenen bir hareket ve eğer öyle bir durum varsa ilaç kullanımı gerekir. Sirke işe yaramaz.

Oyla 0
Sindirim, ve kursak sorunlarında bildiğin gibi gözlemlenen bir hareket ve eğer öyle bir durum varsa ilaç kullanımı gerekir. Sirke işe yaramaz.
Ben şaşırdım kaldım kafesleri ayırıyorum gözlemliyorum hiçbir sorun yok. Ne zaman yeni aldığım salmaya koyuyorum böle bişey oluyor sesli bir şekilde videoyu izlermisiniz bu ses neyin sorunu bunu sadece bu şekilde kusunca yapıyor. Yeni aldığımdan beri bu 3 yada 4. Kusması. Erkekle bir araya gelince birkaç kez erkeğe yem kusmaya çalıştı hatta sormuştum dişi yaparmı diye. Tek kafeste hiç olmadı bu kusmalar, büyük kafeste yapıyor bunu birde büyük kafeste çılgınca kanat çırpma sıkıntısı var ne zaman büyük kafese erkekle koysam kafes içinde ordan oraya uçmaya kanat çırpmaya başlıyor. Erkekle geçinmeleri iyi anlaşmada sıkıntı yok. Kusmukta koku yok yem yemede sıkıntı yok halsizlik yok bu şekilde yemle birlikte beyaz katı bir bileşen var kusmukta sindirim sorunu değilse ne olabilir?
@Doğanay Y. @Muratsani @neanderthalensis @Ümit T.

Oyla 0
Ben geçen sene bir yavru kuş almıştım dişiydi kafeste 3 kuşla birlikteydi. Benim kuşum da aynı sizinki gibi kusuyordu ve çok halsizdi sonra onu veterinere götürdük aynı sizinki gibi kusuyordu yemeden dolayı olduğunu söylediler onun için JUNGLE markalı yemi, sindirim bozukluğu için kuş kumu (kuş kumunu bir tek sindirim bozukluğu için değil kusmalar için filanda veriyorlar 5₺ bişey zaten) birde MULTIVİTAMİN AVİSOL PLUS bir vitamin kullanmamı istedi veteriner şimdi kuşum hayatta ve 1 yavrusu bile var????
Maşallah harika inşallah bir çare bulurum bende yoksa götürcem geri vercem hakikaten aldığımdan beri ne yapacağımı şaşırdım eşi ölen yanlız kalan erkek kuşum için aldım çok küçüktü. Yemesinde prob yok halsizlik yok ancak bunu neden yapıyor endişem erkek kuşa birşey bulaşması o yanlız kaldı diye aldım pişman oldum allah affetsin...

Oyla 0
Sirkeyi aslında hastalık olduğunu düşündüğümden değil bugün aynı kafese koyunca ve devamlı dip dibeler diye biraz temizlik amaçlı detox gibi birkaç damla koydum. Sirke kustururmu acaba bazı kuşu diye belirtmek istedim bilginiz olsun diye hani farklı ne verdim açısından

Oyla 0
Kafesin şuanki durumu

Ekli dosyalar

• AE841C73-E104-436A-A18F-D211EF7A5113.jpeg
    AE841C73-E104-436A-A18F-D211EF7A5113.jpeg
    458.1 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
Kuşunuzun dışkıları boyamalı ve sulu sanki sindirim sorunu yaşıyor. İç parazit olduğu zaman da başlangıçta benzer problemler olur. Kuşu veteriner hekim görsün derim. Ayrıca yem kusma olayı sadece hastalık değil aynı zamanda arkadaşlık isteğinden de oluyor.

Bu tip durumlarda kuşun yaşı, varsa gördüğü tedavi, tek mi eşli mi gibi bilgiler de olursa daha iyi durum anlaşılabilir yoksa veteriner görsün demek zorunda kalıyoruz çünkü ilaç diyemeyiz, kendi kendinize tedavi yapamazsınız vs. Bazen durum farklı olup kuşun hiç bir şeyi de olmayabiliyor; sadece çiftleşme isteği olabiliyor.

Geçmiş olsun şifalar dilerim

Oyla 0
Kuşunuzun dışkıları boyamalı ve sulu sanki sindirim sorunu yaşıyor. İç parazit olduğu zaman da başlangıçta benzer problemler olur. Kuşu veteriner hekim görsün derim. Ayrıca yem kusma olayı sadece hastalık değil aynı zamanda arkadaşlık isteğinden de oluyor.

Bu tip durumlarda kuşun yaşı, varsa gördüğü tedavi, tek mi eşli mi gibi bilgiler de olursa daha iyi durum anlaşılabilir yoksa veteriner görsün demek zorunda kalıyoruz çünkü ilaç diyemeyiz, kendi kendinize tedavi yapamazsınız vs. Bazen durum farklı olup kuşun hiç bir şeyi de olmayabiliyor; sadece çiftleşme isteği olabiliyor.

Hocam 3-4 aylık kuş. İlaç kullanımı yok. Eşi var ancak bu kusmayı yaşadığım için korkuma ayırdım ayrı kafesteler. Şubatta aldım 2 aylıktı eve gelince. Bir defa bu kusma oldu ayırdım sonra tekrar bir araya getirdim bir sorun olmayınca davranışlarında. Ancak dün yine yaptı video ve resim paylaşıyorum. Koku yok kusmukta ve ağzında. Yem yiyor halsizlik yok. Erkekle geçim iyi birbirlerini kaşıyorlar ve birbirlerine yem de kusuyorlar ancak bu kusma erkek yokken oldu 3 seferdir farklı günlerde.
Dışkısıda genelde gece boyalı gündüz normal. Stresten olabilirmi? İç parazitse ne yapmalıyım? Erkeğe bulaşırmı? Çünkü erkek durmuyor devamlı yanına gitmek istiyor dişide ondan ayrılınca bağırıyor bir kaç kez.

Ekli dosyalar

• 140AB336-6916-4EA0-ACA0-6870F555CB45.jpeg
    140AB336-6916-4EA0-ACA0-6870F555CB45.jpeg
    46.1 KB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Sirkeyi aslında hastalık olduğunu düşündüğümden değil bugün aynı kafese koyunca ve devamlı dip dibeler diye biraz temizlik amaçlı detox gibi birkaç damla koydum. Sirke kustururmu acaba bazı kuşu diye belirtmek istedim bilginiz olsun diye hani farklı ne verdim açısından
Bir süre önce veterinerim jako papağanımın dışkısında tomurcuklanan maya olduğunu söyledi. Diğer her şey mükemmeldi (kan, bakteri, fiziksel muayene, vb.) bu yüzden veteriner bu sorunu tedavi etmek için ilaç kullanmaya gerek görmedi.Tavsiyesi, suyuna elma sirkesi eklemeye geri dönmekti.

Sirke, kuşlardaki sindirim sistemini asitleştirmeye yardımcı olur. Maya ve diğer istenmeyen organizmaların aşırı büyümesini kontrol eder.Sirke kusturmaz. Farklı bir sorunu vardır.Geçmiş olsun ?

Oyla 0

Eşiyle olan diyalog. Erkek yem kusmaya hazırlıkta başını aşağı yukarı yaptıkça o da yapıyor aynını. Acaba çok küçükte taklitmi ediyor yada görünende bir sıkıntı varmı diye eklemek istedim bunuda

Oyla 0
Bir süre önce veterinerim jako papağanımın dışkısında tomurcuklanan maya olduğunu söyledi. Diğer her şey mükemmeldi (kan, bakteri, fiziksel muayene, vb.) bu yüzden veteriner bu sorunu tedavi etmek için ilaç kullanmaya gerek görmedi.Tavsiyesi, suyuna elma sirkesi eklemeye geri dönmekti.

Sirke, kuşlardaki sindirim sistemini asitleştirmeye yardımcı olur. Maya ve diğer istenmeyen organizmaların aşırı büyümesini kontrol eder.Sirke kusturmaz. Farklı bir sorunu vardır.Geçmiş olsun ?
Teşekkür ederim bilgi için...

Oyla 0
Eşiyle olan diyalog. Erkek yem kusmaya hazırlıkta başını aşağı yukarı yaptıkça o da yapıyor aynını. Acaba çok küçükte taklitmi ediyor yada görünende bir sıkıntı varmı diye eklemek istedim bunuda
Ufak yollu sindirim problemi ama genelde kendi geçer. Grit bulunsun kafeste.

Oyla 0
Hocam 3-4 aylık kuş. İlaç kullanımı yok. Eşi var ancak bu kusmayı yaşadığım için korkuma ayırdım ayrı kafesteler. Şubatta aldım 2 aylıktı eve gelince. Bir defa bu kusma oldu ayırdım sonra tekrar bir araya getirdim bir sorun olmayınca davranışlarında. Ancak dün yine yaptı video ve resim paylaşıyorum. Koku yok kusmukta ve ağzında. Yem yiyor halsizlik yok. Erkekle geçim iyi birbirlerini kaşıyorlar ve birbirlerine yem de kusuyorlar ancak bu kusma erkek yokken oldu 3 seferdir farklı günlerde.
Dışkısıda genelde gece boyalı gündüz normal. Stresten olabilirmi? İç parazitse ne yapmalıyım? Erkeğe bulaşırmı? Çünkü erkek durmuyor devamlı yanına gitmek istiyor dişide ondan ayrılınca bağırıyor bir kaç kez.
Bu genelde kursak problemleri ile geliyor. İlerlemeden veteriner görsün derim.
Kendim dışkıları da gözlemleyerek Triflucan ya da Micosatatin kullanıyorum ama sizin veterinere gitmeniz iyi olur. İlerleyen dönemde daha sıvı kusmalar başlarsa iyi olmuyor. Yemlerinizi ve mama kaplarınızı kontrol edin. Hijyen problemleri en kolay mantar oluşumları ile başlıyor.

Oyla 0
@elvis7 özelden bir kaç soru sordum cevaplarsanız ben yardımcı olucam size. Kuşun sorununu anladım lakin kimse bana katılmayacağı için tartışmaya girmek istemiyorum :) Siz özelden yazın bana ;)

Oyla 0
İnşallah sıkıntılı bir durum yoktur sayın hocalar:( birleştirdim birde kafesleri akşam üzeri erkeğe bişey olcak diye ödüm kopuyor çok gaddarım biliyorum ama dişi şubattan beri bizle erkek ise 8 sene olcak...:(

Oyla 0
Geri