Yavru dişinin geceki değişik dışkısı neye işaret?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elvis7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elvis7

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 2,5 aylık yavru dişi kuşum dün gece yaptığı dışkı endişe verici acaba sorun nedir ne yapmalıyım?
geleli 2 hafta oldu daha önce böle bir dışkı yoktu bakteriyel yada mantarsa nerden nasıl aldı bunu kafesler yemler suluklar tertemiz? Diğer kuşumdada böle bir belirti yok ondanmı aldı desem. Üşütme ihtimali varmı yada hala az yem yediğinden olabilirmi?

Ekli dosyalar

• E6A47855-CC28-46D6-962D-CD6320DCB4A3.jpeg
    E6A47855-CC28-46D6-962D-CD6320DCB4A3.jpeg
    699.1 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Burada belli bir boyama olmuş ama bu her zaman hastalık kaptığını veya geliştirdiğine işaret etmeyebilir. İşin başında da olabilir ya da stres kaynaklı da olabilir. Kuşun resmini atıp genel durumu hakkında da bilgi verebilirseniz iyi olur. Böyle durumlar için burada çok yazıyor tecrübeli kuş sahipleri: elinizde Apex Divitsol Bağırsak Düzenleyici olmasında yarar var. Eğer kabarma, halsizlik vb durumları yok ise bahsettiğim premikse ilave probiyotik/elektrolit desteği de verebilirseniz kuşunuzun dışkıları kısa sürede toparlar. Eve yeni gelen kuş ortamın florasına uyum sağlamaya çalışır. Bu durum bazen bir ay sürer. Ara ara keyifsiz sessiz sakin durur dışkıları bozulur. Bu aslında onun uyum ve alışma sürecidir. Çok üzerine giderseniz bu olumsuzluk giderek artar. Sık sık ele almaya çalışma, sürekli rahatsız etme, sürekli kafesin yakınına gidip kuşa çok yakından bakma gibi durumlar kuşu daha da huylandırır. Sadece rahatsız etmeden takip ve gözlemde olmakta yarar var. Başka olumsuz durumlar da başlar ise hemen veterineri görmeniz iyi olur.

Oyla 1
Bu aralar yeşillik ve sık sarı dal darı vermeyin. Geçer umarım yakında.
Çok teşekkür ederim. Kuşun fotoprafı şuan çektim atıyorum. Dışkı ilk defa dün gece ve gün itibariyle böyle. Evet yakından bakma ele alıştırmaya çalışma hatta kafesi açmayada başladım günde bir kez çıkıp bir tur atıp 7 yaşındaki erkek kuşumun yanına gidiyor. Kafesleri 7-8 gün sonra birleştirmiştim dün yine ayırdım forumda 15 gün yazısını görünce, zaten korkuyordumda erkek kuşa bişey bulaşır diye o yüzden kafesini bile açınca takipteydim. Yavru dişi devamlı erkeğe sokuluyor erkekte ya kafasını kaşıyor ya gagasına gagasıyla vuruyordu. Umarım hastalık değildir ve erkeğe bulaşmamıştır. Erkek kuş eşini kaybettiği için gidip aldım hata etmiş olmam umarım. Erkek olan doğuştan sakat uçmuyor atlıyor zıplıyor ve ele alışık çok mülayim o sebeple böyle yavru aldım yaşlar orantısız farkındayım. Kafesler hala ayrı ama ne zaman erkeği açsam dişinin kafes tepesinde ve devamlı ağız ağıza bi süre uzak tutmalıyım o halde? Birde elimde saydıklarınızın hepsi var ancak, divitsol değil avi diar var elektrolit olarak tek değil röhnfried amin forte b var içinde elektrolit var diye biliyorum ama yanlış olabilir, probiyotik olarakta röhnfrüed entrobac şimdi ne kullanmalıyım? Ve dal darı konusu, hala yem yemiyor sadece dal darı yinede almalımıyım? Bir kez yumurta maması yedi farklı olarak, yeşillik yemiyor

Ekli dosyalar

• D4CC2FF0-0000-493A-82D4-2150C5CF6350.jpeg
    D4CC2FF0-0000-493A-82D4-2150C5CF6350.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Elinizdeki vitaminler/katkılar güzel. Kullanabilirsiniz. Avidiare olması gerekiyor çünkü içinde % 0,2 Nitrofurazon var. Antibakteriyel olması iyi olur. Bir bağırsak düzenleyici ve suluktan entrobac kullanın 3 gün toparlama olmazsa 5 güne tamamlayın. En basit şekli bu. İyileşme görmez ve durum kötüye seyrederse hemen veteriner.

Uçurum yaş farkı olunca erkek dişiyi epey zorlar ve dişi de strese girebilir. Erkek muhtemel üretken değildir. Dişi 8-9 aylık olduktan sonra ise erkeği zorlamaya başlar ki bu da hoş değil. Bence bu yaşlarda başka bir erkek olursa dişi ile aynı kafeste kalsınlar. Diğer erkek hem size olan ilgisini yitirmez hem de bolca öter diğer ekibe ilham olur. İleride yumurta almanıza ortam desteği sağlamış olur.

Dişi kuşunuz çok tatlı maşallah

Oyla 0
Elinizdeki vitaminler/katkılar güzel. Kullanabilirsiniz. Avidiare olması gerekiyor çünkü içinde % 0,2 Nitrofurazon var. Antibakteriyel olması iyi olur. Bir bağırsak düzenleyici ve suluktan entrobac kullanın 3 gün toparlama olmazsa 5 güne tamamlayın. En basit şekli bu. İyileşme görmez ve durum kötüye seyrederse hemen veteriner.

Uçurum yaş farkı olunca erkek dişiyi epey zorlar ve dişi de strese girebilir. Erkek muhtemel üretken değildir. Dişi 8-9 aylık olduktan sonra ise erkeği zorlamaya başlar ki bu da hoş değil. Bence bu yaşlarda başka bir erkek olursa dişi ile aynı kafeste kalsınlar. Diğer erkek hem size olan ilgisini yitirmez hem de bolca öter diğer ekibe ilham olur. İleride yumurta almanıza ortam desteği sağlamış olur.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Dikkate alıp mutlaka uygulayacağım. Erkek için muhtemel üretken değil dediğinizden bir sorum olacak, dişiden evvel oyuncaklarına baya bir tutuluyordu, şimdi dişiyede aynılarını yapıyor bir ihtimalleri olabilirmi düşükte olsa?

Oyla 0
Bu arada yavru dişinin suluğa avidiar, yemine entrobac karıştırdım forumdan sonra, dışkılar renk vermedi birdaha sabah tekrar kontrol edeceğim...

Oyla 0
Geri