Yavru kuş yuvadan atlıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

iyikus.com Üyesi
Merhaba, dün kafese baktığımda yavru kuşun yuva yerine kafes dibinde olduğunu gördüm ve sanırım annesi attı diyerek ayırmak istedim. Elimi uzattığımda annesi sert çıkınca geri yuvaya attım ve beslemeye başladı. Bugün tekrardan kuşu kafes dibinde gördüm ve yine yuvaya koydum annesi tekrardan besledi. Sizce yavru düşüyor mu yoksa annesi mi atıyor? Yavru şu anda 25 günlük. Ek olarak yuvadan ayrıldığında yeme suya nasıl alıştırmam gerek? Alıştıramazsam açlıktan ölür mü yoksa kendisi illaki yer mi?

Kuşun kaçıncı günü acaba? 27-30 arası kuşların atlaması normaldir ve o süreçten sonra kafes tabanında durması gerekir. 25 gün biraz erken bu nedenle zarar vermiyorsa yuvalık içinde dursun.
Yem suya bulunduğu kafeste anne babasını izleyerek alışması gerekiyor.
Kafes tabanına dal darı, aspur ağırlıklı yem ve suyu indirmelisiniz. Anne babada oradan yemeli yemini vs. Bu sayede yavruyu da beslemek için tabana yönelmiş olurlar. Yavruda onları izlerken öğrenmiş olur 3-5 günde. Birde bu süreçte yumurta maması yaparsanız, onu da yemeyi öğrenir (mama kafeste en fazla 6 saat civarı kalmalı).

Oyla 0
Kuşun kaçıncı günü acaba? 27-30 arası kuşların atlaması normaldir ve o süreçten sonra kafes tabanında durması gerekir. 25 gün biraz erken bu nedenle zarar vermiyorsa yuvalık içinde dursun.
Yem suya bulunduğu kafeste anne babasını izleyerek alışması gerekiyor.
Kafes tabanına dal darı, aspur ağırlıklı yem ve suyu indirmelisiniz. Anne babada oradan yemeli yemini vs. Bu sayede yavruyu da beslemek için tabana yönelmiş olurlar. Yavruda onları izlerken öğrenmiş olur 3-5 günde. Birde bu süreçte yumurta maması yaparsanız, onu da yemeyi öğrenir (mama kafeste en fazla 6 saat civarı kalmalı).
Peki yavru kafes dibine inince yuvayı kafesten hemen sökmem mi gerekir yoksa kalsın mı biraz daha

Oyla 0
Kalırsa 1-2 gün sonra tırmanıp içine girer. Yani sökerseniz sağlıklı olacaktır. Tabi kuşların çiftleşmediğinden emin olmanız lazım.

Oyla 0
Geri