Yavru kuşum öldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

iyikus.com Üyesi
Merhaba, beni belki hatırlarsınız buraya birkaç gün önce kuşum kursak mantarı mı diyerek soru sormuştum sorun olmadığı söylenmişti. Daha yeni öldüğünü farkettim. Üzerinde kan yok ve kursağı dolu yani annesi ayrım yapmamış. Ölüm nedeni ne olabilir? Ayrıca yuvada sadece bir tane kuş kaldı. Annesinin tek yavru olduğu için öldürme ihtimali var mıdır? 1 hafta sonra 1 aylık olacak yem yemeyi kendisi yuvadan çıkınca mı öğreteceğim yoksa tam 1 ay olunca kendisi çıkmadan yuvadan almam mı gerekiyor?

Merhaba, üzüldüm kaybınız için. Sizi hatırladım ve kuşu elle besleme yapmanız gerektiğini belirttim. Mhtemelen açlıktan öldü çünkü yavru ölümleri bakteri kaynaklı olsaydı ilk 14 gün içinde ölmüş olmalıydı. Eğer kızgınlık belirtileri varsa annede ve babada zarar verebilirler. 28. günden sonra yuvadan indirip yavaş yavaş aspur oranı fazla bir yem karışımı + dal darıyı tabana koyarak yemeyi öğrenmesi lazım. Uygun su kabı da tabana koyulmalı.

Oyla 0
Merhaba, üzüldüm kaybınız için. Sizi hatırladım ve kuşu elle besleme yapmanız gerektiğini belirttim. Mhtemelen açlıktan öldü çünkü yavru ölümleri bakteri kaynaklı olsaydı ilk 14 gün içinde ölmüş olmalıydı. Eğer kızgınlık belirtileri varsa annede ve babada zarar verebilirler. 28. günden sonra yuvadan indirip yavaş yavaş aspur oranı fazla bir yem karışımı + dal darıyı tabana koyarak yemeyi öğrenmesi lazım. Uygun su kabı da tabana koyulmalı.
Ölü yavruyu yuvadan alırken yuvaya girme gereği bile duymadı gayet sakin tavıra sahipti. Diğer yavruyu elime alıp incelemek istediğimde ise saldırmaya başladı onda sorun olup olmadığına bakamadım bu durumu kafamı karıştırdı çünkü ölü veya diri farketmeden yuvasını savunması gerekirdi o yüzden sormak istedim. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.

Oyla 0
Üzücü bir durum ama bazen olağan kabul edilebilir onlar açısından. Bizim iç yorucu oluyor. İlk fark ettiğinizde ayırıp elle besleme yapmak iyi olabilirdi belki ama sağlık olsun. Diğer yavruyu kurtarmak lazım. Beslediğinden eminsiniz onu değil mi?

Oyla 0
Üzücü bir durum ama bazen olağan kabul edilebilir onlar açısından. Bizim iç yorucu oluyor. İlk fark ettiğinizde ayırıp elle besleme yapmak iyi olabilirdi belki ama sağlık olsun. Diğer yavruyu kurtarmak lazım. Beslediğinden eminsiniz onu değil mi?
İkisinide besliyordu aslında o yüzden elle beslemek aklıma hiç gelmedi. Sabah baktığımda kursakları boşken sonraki baktıklarımda dolmuş gözüküyordu. bir de ölen yavru küçük olduğu için annesinin beslemesinin en iyisi olacağını düşünmekten öteye gidemedim. Yaşayan yavruyu beslemeye devam ediyor neyseki ona karşı agresifliği olmadı korkum ben gece uyurken bişey yapması

Oyla 0
Geri