Merhaba, maşallah onlara. Kuşların 26-24 gün arası bu tip girişimleri olabilir ancak 28. günlerini beklemeleri sağlıklı olacaktır. Henüz yem kırma becerileri tam gelişmediğinden atlamalarının bir anlamı olmaz. 28-30 gün uygun olacaktır 32-40gün arası da uçma yetileri kuvvetlenir, güven kazanırlarArkadaşlar yavru muhabbet kuşum 2 gündür yuvadan çıkıyor. Henüz 26ve 24 günlüklük olanlar çıkıyor. Sizce erken mi ? Tüylerini tamamladılar.
Hocam çok sağolun. Kusura bakmayın biraz geç yanıt verdiğim için daha yeni fırsat buluyorum.Merhaba, maşallah onlara. Kuşların 26-24 gün arası bu tip girişimleri olabilir ancak 28. günlerini beklemeleri sağlıklı olacaktır. Henüz yem kırma becerileri tam gelişmediğinden atlamalarının bir anlamı olmaz. 28-30 gün uygun olacaktır 32-40gün arası da uçma yetileri kuvvetlenir, güven kazanırlar
Anladım hocam şu anda elimde aspur yok pazartesi günü gidip alacağım. Şu an için daldarı var elimde ama annesi pek yemiyor daldarıyı genelde erkek yiyor.Anne baba rahatsız etmiyorsa süreci oluruna bırakın ya da kafes tabanına tüm yavruları indiriniz. Kafes tabanında mutlaka minimum %70 aspur karışımlı bir yem, varsa daldarı ve suyunu veriniz. Hatta anne babanın kullandığı yemlik ve suluğu çıkartıp tabana indirirseniz onları da daha sık besleyecektir. Ben bir tüneği de indiririm tabana yakın. Anne baba tünekteyken bebekler kafalarını uzattıklarında kusma işlemine devam ediyorlar