Yavru Kuşuma Eş Almalı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Senabet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Senabet

Yeni Üye
Bu çoçişimize sizce arkadaş almalı mıyız ? Evde tek kalmıyor evin göz bebeği ama kuş sesi açtığımız da çıldırıyor ötmeye başlıyor kuş arıyor kuş sesi açarak hata mı yapıyoruz ? Kendini yalnız hisseder mi korkusuna girdik çok insancıl daha 2.günü ama ele geliyor ısırmıyor iyi anlaşıyor bizimle

Ekli dosyalar

• 9A941A4B-3CA3-4838-8776-7FB4A7E7A3B6.jpeg
    9A941A4B-3CA3-4838-8776-7FB4A7E7A3B6.jpeg
    993.5 KB · Görüntüleme: 11
Bu çoçişimize sizce arkadaş almalı mıyız ? Evde tek kalmıyor evin göz bebeği ama kuş sesi açtığımız da çıldırıyor ötmeye başlıyor kuş arıyor kuş sesi açarak hata mı yapıyoruz ? Kendini yalnız hisseder mi korkusuna girdik çok insancıl daha 2.günü ama ele geliyor ısırmıyor iyi anlaşıyor bizimle
Evde yeterince ilgi gösteriyorsanız bu iyi birşey. Kuş sesi açmanızda herhangi bir zarar yok elbette. Arkadaş alabilirsiniz yanına... Almazsanız duygularının tümünü sizlerle yaşayacaktır. Buna kızışma dönemi de dahil...Maşallah çok tatlı:)

Oyla 0
Kuşlar konusunda çok yeniyim, akıl verecek bilgi seviyesinde değilim. Fakat iki tane yavru kuş almış biri olarak iyi ki iki tane almışım diyorum... Mutluyken, korktuğunda, uyurken, yem yerken, su içerken, hep birlikteler ve her şeylerini paylaşıyorlar. Ben asla onun yerini dolduramazmışım diye düşünüyorum aralarındaki yakın ilişkiyi gördükçe... Tabi bunda kardeş olmalarının ve hayata gözlerini açtıklarından beri bir arada bulunmalarının da etkisi vardır muhakkak :)

Maşallah çok tatlı, sağlıkla keyifle büyüsün :)

Oyla 0
Kuşu ne amaçla beslediğinize bağlı. Eğer evcilleştirmek amaçlanıyorsa kuş sesini pek tercih etmeyiniz. Birde kuşunuz iri bir mutasyon olduğundan silo tarzı açık yemlikler tercih etmelisiniz.

Eğer yeterli zamanınız varsa aynı anda iki kuş eğitmek çok mantıklı olur. Tabi bir miktar zorlaştırabilir süreci ama ilerisi için garanti iyi olacaktır. Sonradan ortama gelen yabani kuş, evcil kuşunuzu etkileyebiliyor olumsuz.

Oyla 0
Geri