Yavru kuşumun gagasında çatlak görüntüsü

Kuşsever0206

iyikus.com Üyesi
Öncelikle merhabalar henüz 2 aylık yavru kuşumun gagasında çatlak görünümü olduğunu fark ettim .Aynı zamanda yeşil bir renk var gagada. Hiçbir hastalık belirtisi yok gayet enerjik oyun oynamayı seven bir kuş . Sürekli kafesi kemiriyor çıkmadığı zamanlarda sebebi bu olabilir mi ? Belli olmuyor olabilir belki, 2. Fotoğrafta gagada asılı olan yem kabuğudur . Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG20210227151708.jpg
    IMG20210227151708.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG20210227140455.jpg
    IMG20210227140455.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 20
Kafes dışına çıkmak isteyen ya da sıkılan, streste olan kuş belirtilerinden bir tanesi kafes içinde ki hoş olmayan görüntüler. Gaga çatlaması kabul edilebilir seviyede.

Oyla 0
Sahiplendiğimiz evlatları kafes içinde yaşatma taraftarı değilim. Bu sebeple sürekli dışarıda bizimle aynı ortamda ve temasta olmasına özen gösteriyorum . Fakat bazen olumsuz etki yaratabiliyor . Kısa süreli işim olduğunda kafesine bırakıyorum fakat hiçbir şekilde gece haricinde kafeste durmayı kabul etmiyor . Bu seferde sürekli gagasına zarar verip sürekli kafesi deki telleri şiddetli şekilde kemiriyor çıldırmış gibi bağırıyor . Bunun önüne geçmekte ayrı bir sorun sanırım

Oyla 0
Aşırı özgürleşmesi bu tip hareketleri arttırabiliyor maalesef. Kafes içi aksesuarlar alınabilir ya da yanına bir arkadaş alınırsa bu tutumunu azaltacaktır. Büyüdükçe de azalıyor aslında davranışı ancak beklenmedik yaralanmalara sebep olabilir bu tip kendini sıkıştırma vs durumları.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yardımınız için aksesuarlara yönrleceğim
Aşırı özgürleşmesi bu tip hareketleri arttırabiliyor maalesef. Kafes içi aksesuarlar alınabilir ya da yanına bir arkadaş alınırsa bu tutumunu azaltacaktır. Büyüdükçe de azalıyor aslında davranışı ancak beklenmedik yaralanmalara sebep olabilir bu tip kendini sıkıştırma vs durumları.

Oyla 0
Geri