Yavru muhabbet kuşu yeme nasıl alıştırılır?

MerveYilmaz

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Kuşlarımın yavruları yuvadan birtürlü çıkmıyorlar. 02 0cak 2021 de 30 günlük olacaklar. Bugün 01 ocak 2021. Yavrulardan üç tanesi sürekli yuvalık kapısında bekleyip dışarıyı izliyor. Bir türlü yuvalıktan dışarı atlayamıyorlar.
Bu yavruları yeme nasıl alıştırabilirim.

Kuşun babasını ayırmıştım. Yavru kuşlar son üç dört günde çok zayıfladılar anne beslemeye yetişemiyor mu yoksa süreç böylemi işlşyor. Anne yavruları bilerek mi az besliyor yeme alışsınlar diye?
Anne az beslediği için yavruların kursağının durumuna göre şırıngayla ben besliyorum.

Ne yapmalıyım. Yardımcı olur musunuz

Merhaba, yavrular 28-32 gün arası yuvadan atlıyor. Bazıları çok ısrarcı oluyor bu nedenle siz alıp kafes tabanına indirmelisiniz. Kafes tabanına yemlik ve suluk koymalısınız. Yemlik dediğim de bir kase ya da alçak bir kapta, aspur yoğunluklu bir yem harmanlamalısınız, dal darı koymalısınız varsa. Süreç 2-3 gün sürüyor genelde. Anne babaları yerken izliyorlar ve kırıyorlar. Zayıflamaması lazımdı yavruların. Erkek kuşu yanına getirirseniz dişinin destek atabilir belki.

Oyla 0
Merhaba, yavrular 28-32 gün arası yuvadan atlıyor. Bazıları çok ısrarcı oluyor bu nedenle siz alıp kafes tabanına indirmelisiniz. Kafes tabanına yemlik ve suluk koymalısınız. Yemlik dediğim de bir kase ya da alçak bir kapta, aspur yoğunluklu bir yem harmanlamalısınız, dal darı koymalısınız varsa. Süreç 2-3 gün sürüyor genelde. Anne babaları yerken izliyorlar ve kırıyorlar. Zayıflamaması lazımdı yavruların. Erkek kuşu yanına getirirseniz dişinin destek atabilir belki.
Erkek sürekli çiftleşiyor. Onun için ayırmıştım. Çifthaneli kafes olduğu için anne kuşla baba kuş tel aralarından yem alışverişi yapıyorlar. Ama yavrular çok zayıfladılar. Göğüs kemikleri elime geliyor.

Kapıda bekleyen yavruyu ben mi alayım kafes tabanına koyayım. Atlamasını beklemeyeyim mi? Kabın içinde yem koyarım ama suyu nasıl koyucam suluğu kafes tabanına mı takayım?

Oyla 0
Nacizane tavsiyem yavruların 20.gününden itibaren yuvalık içine dal darı bırakmanızdır. Bu, stres yaşama olasılığı olan ebeveynlerin kemirme yavruya zarar verme gibi durumlarını yapmamaları yönünde olumlu etki gösterebiliyor. En azından benim deneyimlerim bu yönde. Ayrıca, anne baba o dal darıyı yerken, kuşlar onları taklit edebiliyorlar...ve yavrularda bunun için çaba sarfedebiliyorlar. Daha çabuk yem kırmayı öğrenmeleri yuvalık içinde bu üsreçle başlayabiliyor...

Oyla 0
Nacizane tavsiyem yavruların 20.gününden itibaren yuvalık içine dal darı bırakmanızdır. Bu, stres yaşama olasılığı olan ebeveynlerin kemirme yavruya zarar verme gibi durumlarını yapmamaları yönünde olumlu etki gösterebiliyor. En azından benim deneyimlerim bu yönde. Ayrıca, anne baba o dal darıyı yerken, kuşlar onları taklit edebiliyorlar...ve yavrularda bunun için çaba sarfedebiliyorlar. Daha çabuk yem kırmayı öğrenmeleri yuvalık içinde bu üsreçle başlayabiliyor...
Keşke önce sarsaydım malesef dal darım yok sokağa çıkma yasağından önce alırdım.
Teşekkür ederim bu ilk kuluçjamızdı çok tecrübebedindim sayenizde

Oyla 0
Dal darı çok elzem değil ancak kurtarıcı olabiliyor bazı durumlarda. Siz anneye destek atarsanız eğer yavruları besleyerek süreci ortak götürebilirsiniz. Erkek kuşun dişiyi beslemesi gerekiyor zaten. Dişide onları bebeklere aktarıyor. Döngü bu şekilde
Bence erkeği birleştirin ve süreci takip edin. Zaten yavrular büyümüş. Çiftleşse bile 7 günden önce yumurta bırakmaz. Bu sürede kuşlar yem yemeyi öğrenmiş olurlar

Oyla 0
Dal darı çok elzem değil ancak kurtarıcı olabiliyor bazı durumlarda. Siz anneye destek atarsanız eğer yavruları besleyerek süreci ortak götürebilirsiniz. Erkek kuşun dişiyi beslemesi gerekiyor zaten. Dişide onları bebeklere aktarıyor. Döngü bu şekilde
Bence erkeği birleştirin ve süreci takip edin. Zaten yavrular büyümüş. Çiftleşse bile 7 günden önce yumurta bırakmaz. Bu sürede kuşlar yem yemeyi öğrenmiş olurlar
Kuşları yuvadan aldım. Yuvalığı çıkardım. Tabana iki kap koydum içğni aspur sarı darı doldurdum. Erkek kuşu da yanlarına bıraktım. On dakika sonra çiftleştiler :( yavrular aç :(

Oyla 0
Kuşları yuvadan aldım. Yuvalığı çıkardım. Tabana iki kap koydum içğni aspur sarı darı doldurdum. Erkek kuşu da yanlarına bıraktım. On dakika sonra çiftleştiler :( yavrular aç :(
Yumurta maması da bırakın tabana onu da yiyeceklerdir o da besleyici olur.Ki zaten yeterli besleme için anne babaya normalde de verilmeli mama.Belki yapıyorsunuzdur onu bilmiyorum:) ama yapmıyorsanız mutlaka yapın farkı görürsünüz.Yavrulara zarar vermezlerse çiftleşmeleri sorun teşkil etmez yuvalık takmayın yeter

Oyla 0
Geri