Yavru muhabbet kuşum gece inliyor..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gozclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gozclk

Forum Sakini
Muhabbet kuşum bir aydır bende. 15 gündür falan gecen inleme sesleri çıkarıyor. Alpha ast adında bir takviye kullandım suyuna üç damla damlattım iki gün önce iki saat sonra kusmaya başladı. Sonra biraz aspirinli su içirdim düzeldi. Gündüzleri iyi uyurken de ses çıkarmıyor ama her gece bu ses çıkarıyor. Yerini değiştirdim daha sıcak daha havadar vs hepsini denedim ama geçmedi yardım önerisi olan var mı?

Merhabalar. Solunum yolları ile alakalı problemi var muhtemelen.

Her açıdan değerlendirmek adına aşağıda ki bilgileri sağlarsanız daha sağlıklı yönlendirmeler yapılabilir;

-Peçete üzerine yapılmış dışkı görseli

-Kafes içi görseli

-Kuşun kısa bir videosu ( mümkünse bu sesi çıkartırken )

-Kullandığınız yem markası

-Kuşu bulundurduğunuz ortam bilgisi ( sigara içilip içilmediği, havalandırma şartları vb.vs. )

Oyla 0
Merhabalar. Solunum yolları ile alakalı problemi var muhtemelen.

Her açıdan değerlendirmek adına aşağıda ki bilgileri sağlarsanız daha sağlıklı yönlendirmeler yapılabilir;

-Peçete üzerine yapılmış dışkı görseli

-Kafes içi görseli

-Kuşun kısa bir videosu ( mümkünse bu sesi çıkartırken )

-Kullandığınız yem markası

-Kuşu bulundurduğunuz ortam bilgisi ( sigara içilip içilmediği, havalandırma şartları vb.vs. )
Merhaba bugün veterinere götürdüm soğuk algınlığı dedi.şırınga içinde iki tane ilaç verdi. Biri antibiyotik biri vitamin su kabı küçük olduğu için iğne ucuyla iki damla koydum. Sabahları sorunumuz yok çok şükür ama işte bu gece bakalım aynı sorunu gösterecek mi? Bu arada ilacı bir hafta kullanacağım daha sonra geçmezse tekrar götüreceğiz.
buda dün geceki haliydi. İlginiz için teşekkür ederim

Oyla 0
Solunum yolu enfeksiyonu var kuşta. Veterinerin verdiği antibiyotiğin ismini yada etken maddesini biliyormusunuz?

Oyla 0
Merhaba bugün veterinere götürdüm soğuk algınlığı dedi.şırınga içinde iki tane ilaç verdi. Biri antibiyotik biri vitamin su kabı küçük olduğu için iğne ucuyla iki damla koydum. Sabahları sorunumuz yok çok şükür ama işte bu gece bakalım aynı sorunu gösterecek mi? Bu arada ilacı bir hafta kullanacağım daha sonra geçmezse tekrar götüreceğiz.
buda dün geceki haliydi. İlginiz için teşekkür ederim
Söyledikleri gibi solunum yolu sıkıntılı. Oda da sigara mı içiyorsunuz? Kafesinizde ki aynayı çıkarmalısınız. Arkada doğru gördüysem plastik tünek bulunuyor. Onu da tahtayla değiştirmelisiniz.

Oyla 0
Duman kafeste pek durmayı sevmiyor o yüzden gün boyu dışarda geceleri kafeste duruyor. Oda da sigara içilmiyor. Fakat gece uyuduğumuz oda biraz soğuk oluyor o yüzden kafesi sarıyorum. Peteğe yakın koyuyorum üşümesin diye. Kafesteki ayna da ters çevirilmiş şekilde bir aynayla münasebeti yok :) kafesinde plastik büyük beyaz tünekler denge sağlasın diye takmak zorundaydım.tahta tünekler de aldım iki tane var. Yeni bir kafes alacaktım ama ahşaptan yaptırmaya karar verdim oda yakında hazır olur. İlginiz için teşekkürler. Genel duman onun için yaptığım oyun parkında takılıyor bu arada onuda paylaşmak isterim sizlerle

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-29-22-55-55-216.jpg
    Screenshot_2020-11-29-22-55-55-216.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 43
Oyla 0
Duman kafeste pek durmayı sevmiyor o yüzden gün boyu dışarda geceleri kafeste duruyor. Oda da sigara içilmiyor. Fakat gece uyuduğumuz oda biraz soğuk oluyor o yüzden kafesi sarıyorum. Peteğe yakın koyuyorum üşümesin diye. Kafesteki ayna da ters çevirilmiş şekilde bir aynayla münasebeti yok :) kafesinde plastik büyük beyaz tünekler denge sağlasın diye takmak zorundaydım.tahta tünekler de aldım iki tane var. Yeni bir kafes alacaktım ama ahşaptan yaptırmaya karar verdim oda yakında hazır olur. İlginiz için teşekkürler. Genel duman onun için yaptığım oyun parkında takılıyor bu arada onuda paylaşmak isterim sizlerle

Ahşap kafesi kemirebilir dikkat edin :)

Oyla 0
Oda ısınızı 22-24 derece de tutmaya özen gösterin. Nem oranını 50-55 ortalamayla tutabilirsiniz. Cereyanda kalmasına müsade etmeyin.

Bunları yaparsanız ekstra bir duruma gerek kalmaz ( petek yanına koymak, üzerini örtmek gibi. )

Oyla 0
Oda ısınızı 22-24 derece de tutmaya özen gösterin. Nem oranını 50-55 ortalamayla tutabilirsiniz. Cereyanda kalmasına müsade etmeyin.

Bunları yaparsanız ekstra bir duruma gerek kalmaz ( petek yanına koymak, üzerini örtmek gibi. )
Şuan böyle uyuttum. Gözlemliyorum biraz geçsin üstünü örteceğim kenarlardan kafese koymaya gönlüm el vermedi. Teşekkürler tekrardan

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-29-23-40-35-241.jpg
    Screenshot_2020-11-29-23-40-35-241.jpg
    874.8 KB · Görüntüleme: 40
Oyla 0
Söyledikleri gibi solunum yolu sıkıntılı. Oda da sigara mı içiyorsunuz? Kafesinizde ki aynayı çıkarmalısınız. Arkada doğru gördüysem plastik tünek bulunuyor. Onu da tahtayla değiştirmelisiniz.

Ahşap kafesi kemirebilir dikkat edin

Ahşap kafesi kemirebilir dikkat edin :)
Yani gaga taşı kalamar kemiği mineral taşı bir sürü şey var umarım sıra kafese gelmez .

Oyla 0
aslında ümit beyin yazdığı gibi öncelikle veterinerin verdiği ilacın ismini öğrenmeniz daha iyi olur, kanatlı uzmanları hariç bizim veterinerler genelde baytril verip geçiyorlar maalesef. doksisiklin/oksitetrasiklin/ tylosin tartarat vb. verdiyse sorun yok. kuşun dışkısında sorun yoksa öncelikle doksisiklin kullanmanız iyi olur. bu işe yaramazsa solunum yolunda protozoa ya da mantardan şüphelenilir

Oyla 0
aslında ümit beyin yazdığı gibi öncelikle veterinerin verdiği ilacın ismini öğrenmeniz daha iyi olur, kanatlı uzmanları hariç bizim veterinerler genelde baytril verip geçiyorlar maalesef. doksisiklin/oksitetrasiklin/ tylosin tartarat vb. verdiyse sorun yok. kuşun dışkısında sorun yoksa öncelikle doksisiklin kullanmanız iyi olur. bu işe yaramazsa solunum yolunda protozoa ya da mantardan şüphelenilir
İlacı içince dışkısı daha yeşilimsi oldu önceden siyahtı bu bir sorun mu

Oyla 0
Burdan anlaşılır mı bilmiyorum da böyle

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-30-00-44-46-018.jpg
    Screenshot_2020-11-30-00-44-46-018.jpg
    504.7 KB · Görüntüleme: 37
Oyla 0
Geri