Hakon Heim
iyikus.com Üyesi
Sabah yuvlığı kontrol ettiğimde yumurtadan çıkan yavru ölüydü kursak bölgesine yakın siyahlık vardı acaba neden ölmüştür ????
ilk kuluçkası şuan 3 yumurtası daha var çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ilk yavruyduYazık yavrucağa. Üzüldüm
Birçok nedeni olabilir.
Genelde ezilerek ölürler.
İlk kuluçkası mı kuşun? Kaç yumurtası var, kaçıncı yavru?
ne yazık ki fotoğraf çekmeden gömdük ama kursak ve civarı diyebilirimvarsa o siyah kısmı da içeren foto atabilirseniz iyi olur
Beslememiş olabilirler ya da başka bir sebep.ne yazık ki fotoğraf çekmeden gömdük ama kursak ve civarı diyebilirim
Ayın 30 unda akşamüstü gibi fark ettim yumurtadan çıktığınıilk yavru ne zaman çıktı tam olarak biliyormusunuz?
3 yumurta daha var umarım bir sorun olmadan çıkarlar anlaşılan tek çözüm zamanİlk kuluçkalarında, genelde problemler daha fazla yaşanır. Yumurtaya yatmaya devam ederken kontrollü olamayabilirler tecrübesizliklerinden ötürü. Bu sebeple yavru ilk 3-5 gün anne altında ezilir. Buna bağlı morarmalar meydana gelebilir. 3-5 günü atlatabilirlerse yavrular, yaşama şansları daha yüksek olur.
Ben, tecrübesiz anneleri sık sık minik yavrularda kuluçkadan kaldırırım, durumu kontrol etmekten ziyade, yavrunun nefes alması, hareket gerçekleştirmesine olanak tanırım. Anne de durumu farkedebiliyor bazen.
Bunun haricinde, tecrübeli bir çiftin altına kaydırabilirsin. Bu mümkün değilse, yapacak birşey yok ne yazık ki.
Ekstrem olarak, yavruların ilk günlerini elle besleme yaparak makinede biraz büyümeleri sağlayıp kuluçkaya tekrar koyabilirsin ama bu çok sıkıntılı bir süreçtir, zordur.
Son yumurtadan yavru çıktıktan sonra bu tür problemler minimize olur. Boş yumurtalarınız varsa kuluçkadan çıkarın.