Yavru yemine devam etsem olur mu

Misketlimon

iyikus.com Üyesi
Bunda yaklaşık 2 ay önce muhabbet kuşumun yem markasını değiştirmiştim kusma ve ishal yaşayınca sizin tavsiyeleriniz üzerine eski markaya geri döndüm.
Şimdi de aynı markanın yetişkin yemini tereddüt ederek aldım ama petshop içerik olarak aynı markada sorun olmayacağını söyledi.
Fakat yemini değiştirdiğimden beri kuşumun iştahı azaldı. Yine kusma ve ishal yaşamak istemiyorum. Sizce yavru yemine geri dönsem mi yetişkin yemi yerine hep yavru yemi yemesi sorun olur mu?
( Bu arada kuşum 5.5 aylık ve yeminin markası quik)

Quik hiç önermediğimiz kalitesiz bir markadır. Onun yerine internetten alma şansınız varsa Benelux Premium Budgies'i öneririm.

Versele Laga da tercih edilebilir lakin karışımı yetersizdir. Ak darı ve aspur ilavesi yaparsanız daha iyi olacaktır.

Eğer yok internetten alamam derseniz de Garden Mix Platin Pembe Paket ya da Beak's Deluxe alabilirsiniz onların resmini de eklerim..
7C0F3194-7211-4688-8461-C3F4ADB13C37.jpeg 15E9ACA1-3D2D-494F-AED4-130FAA802970.jpeg

Son düzenleme:
Oyla 0
Quik hiç önermediğimiz kalitesiz bir markadır. Onun yerine internetten alma şansınız varsa Benelux Premium Budgies'i öneririm.
www.petmarketburada.com

Benelux Premium Budgies Karışık Muhabbet Kuşu Üretici Yemi 1 kg sadece 20,00 TL

Benelux Premium Budgies Karışık Muhabbet Kuşu Üretici Yemi ve kuşlarınızın ihtiyacı olan tüm Benelux ürünler petmarketburada.com'da 100 tl üzeri ücretsiz kargo ile sizleri bekliyor.
www.petmarketburada.com
www.petmarketburada.com

Versele Laga da tercih edilebilir lakin karışımı yetersizdir. Ak darı ve aspur ilavesi yaparsanız daha iyi olacaktır.
www.petmarketburada.com

Versele Laga Prestige Budgies Karışık Muhabbet Kuşu Yemi 1 Kg (Bölünmüş) sadece 25,00 TL

Versele Laga Prestige Budgies Karışık Muhabbet Kuşu Yemi ve Versele Laga markasına ait yüzlerce çeşit yeme hızlı kargo avantajı ile sahip olabilirsiniz.
www.petmarketburada.com
www.petmarketburada.com

Eğer yok internetten alamam derseniz de Garden Mix Platin Pembe Paket ya da Beak's Deluxe alabilirsiniz onların resmini de eklerim..
1618249831989.png

1618249837328.png
Ya ben de zaten quik kaliteli değil diye garden mix almıştım ama rahatsızlanınca eski markaya geç dediler ben de geri quike döndüm

Oyla 0
O sırada kuşumun durumu iyi değildi ve panikle birkaç yere yazdım ve gerçekten bu hesabı kullanmıyordum. O yüzden bu cevabın nereden geldiğini bilmiyordum. Siz sorunca galerimden buldum. Yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim ama ben olmayan bir şey söylemedim. Sadece bana böyle bir tavsiye verildiğini ve şimdi nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum. Bunda yanlış bir durum görmüyorum. Ama elbette saygı duyuyorum yardımcı olup olmamak sizin tercihiniz.
Başka bir forumdan gelen mesajı sanki biz yazmışız gibi lanse etmenizi hiç doğru bulmuyorum... Ayrı yeten yalan söylemenize de hiç anlam veremiyorum. Gerek yok böyle şeylere...

Oyla 0
Oyla 0
Konunuzu tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.?

Yem geçişlerinde eski yem ile yeni yemi mix yaparak alıştırmak en sağlıklısı olacaktır.
Ben konuyu açarken buradan yazildigini zannetmiştim sadece. Ki bana verilen tavsiye sayesinde kuşum hemen iyileşti. Suçlama ya da ithamda bulunma gibi bir durum zaten söz konusu değil ancak teşekkür ederdim buradan da yazilsaydi. Her neyse daha fazla uzatmayayım. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Oyla 0
Oyla 0
yeni yem olarak taha nın önerdiği yemleri tercih edebilirsiniz. ilave olarak bu konuya bakar mısınız benzer belirtiler var mı?

""""Kursak Mantarı Tedavisi""""
Yok hayır benzer bir belirti görmedim. Önlem için ayda 5 gün suyuna triflucan koyuyorum. Kuşum kendisine dokundurmadigi için jilet göğüs için kontrol yapamıyorum. Geçen ay tarttigimda 40 Gr geldi. Her ay tartiyorum zayıflamış mı diye.

Oyla 0
yeni yem olarak taha nın önerdiği yemleri tercih edebilirsiniz. ilave olarak bu konuya bakar mısınız benzer belirtiler var mı?

""""Kursak Mantarı Tedavisi""""
Bu arada attığınız linkte hasta olmayan kuşa ilaç vermeyin yazılmış. Ama ben YouTube da bir video izlediğimde önlem için kullanabilirsiniz diyordu. Vermemde bir sorun olur mu? Linkini de bırakayım sonra problem çıkarıyorlar.

Oyla 0
Merhaba, kursak mantarı enfeksiyon belirtileri yoksa ilaç kullanımı gerekli değildir ancak özellikle yaz bitimlerinde, üretim yapacak kişiler aksilikleri önlemek adına kursak mantarı ve diğer bazı durumlar için kısa süreli ilaç kürleri yaparlar. Tamamen size bağlı bir durum. Ben de üretim öncesi kür mutlaka yaparım.

Oyla 0
Merhaba, kursak mantarı enfeksiyon belirtileri yoksa ilaç kullanımı gerekli değildir ancak özellikle yaz bitimlerinde, üretim yapacak kişiler aksilikleri önlemek adına kursak mantarı ve diğer bazı durumlar için kısa süreli ilaç kürleri yaparlar. Tamamen size bağlı bir durum. Ben de üretim öncesi kür mutlaka yaparım.
Anladım çok teşekkürler

Oyla 0
Bu arada attığınız linkte hasta olmayan kuşa ilaç vermeyin yazılmış. Ama ben YouTube da bir video izlediğimde önlem için kullanabilirsiniz diyordu. Vermemde bir sorun olur mu? Linkini de bırakayım sonra problem çıkarıyorlar.

sosyal medyada söylenen ilaç dozu, kullanım süresi, uygulama sıklığı vb. her zaman doğru olmayabiliyor. farklı kaynaklardan teyit etmek, herşeyi direkt doğru kabul etmemek gerekir bence

Oyla 0
Geri