Yavrular da yem kırma

MücAhit ARSLAN

iyikus.com Üyesi
Merhabalar.. Bendeki 4 yavrudan en küçüğü 40 en büyügü 47 günlük.Lakin uzun zamandır Annesi Babasına bağlandılar hiç yem kırmaya çalışmıyorlardı.Lakin Ebeveynlerin bir kaç gün içinde yeni yavruları doğmak üzere ve beslemeyi kestiler.Ben de 4 yavruyu zorunda kalarak kırmaya teşvik için başka kafese ayırdım. Yumurta maması,Dal darı ve kolay kırılan yemler veriyorum. Acaba ayırmam doğru muydu? Şimdi yoğun şekilde yem kırmaya çalışıyorlar. Ama açlıktan ölürler diye korkuyorum. Mama Ve dal darıyı güzel şekilde yiyorlar ama hala tam olarak yem kıramıyorlar.

Hocam genelde yavrular anne baba ile beraberken yavruları belli vakit ayırıp yem kırıyor mu diye gözlem yapıp teşvik ediyorlar. Yeni yavrular olmuş aynı kafese alsanız da bakmazlar büyük ihtimalle. Siz dal darı , mama ,aspur ,perilla gibi kolay kırılan yemlere devam edin. Kursaklarını kontrol edin. Bossa biraz elle mama takviyesi yapmanız iyi olur ama küçük değiller öğreneceklerdir.

Oyla 0
Bazıları sadece yem olan bir yere koyar, yem kovası gibi, kırmasını öğrenmesini bekler ve öğrenir. Siz aspur, dal darı verin. Onlar kırmaya öğrenecekler dir merak etmeyin.

Oyla 0
Geri