Yavrular Henüz Yeme Düşmeden Ebeveynler Tekrar Çiftleşiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Evet bu sürecin normal olduğunu biliyorum. Fakat yavruların en büyüğü 23 ve en küçüğü 15 günlük olmak üzere toplam 5 yavru var. Önceki kuluçkada, babayı ayrı kafese almıştım çünkü dinlendirmek istiyordum. Fakat anne, yavrulara tek başına bakarken çok yıprandı ve bu arada Erkek ayrı kafeste kızgınlıktan deli oldu diyebilirim. Her neyse dünden beri, benim gördüğüm 2 kez çiftleştiler. Yumurta en geç 12 gün içinde gelse (ki tecrübeli oldukları için daha erken yumurtlayacağını düşünüyorum) en küçük yavru 26 günlük olmuş olacak.

Bu süreçte yumurta gelmeden yahut gelince yavrulara herhangi bir saldırıda bulunma ihtimalleri nedir?

Erkeği, önceki kuluçkada yaptığım gibi tekrar ayırmalı mıyım?
Screenshot_2021-05-25-14-42-01-383_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Çözüm
hayır sahte yumurta kullanmayacaksın sen :D
ilk yumurtayı altından alacaksın, ikiyi de alacaksın. 3. geldiğinde ellemeyeceksin. 4. yumurta gelir gelmez diğer iki yumurtayı oraya koyacaksın. bu sürede kuş 4 gün kazanmış olacak eğer aksilik olmaz ise. Müdahale bile gerekli olmayabilir

Bence ayırma, akışına bırak
Maşallah kuzulara. Yumurta gelmeden bile saldırgan tutumları olabileceği gibi problem yaratmaya da bilirler. Yumurta geldiğinde kafesten alıp numaralandır yumurtayı ve kaydırma yapmayı deneyebilirsin 2-3 gün kazandırabilir bu sana

Oyla 0
Teşekkür ederiz? Elimde sahte yumurta yok maalesef, ayrıyeten yumurtayı aldığımı varsayarsak nerede muhafaza etmeliyim. Yemin içine mi gömmeliyim?
Erkek konusunda ne yapmamı önerirsin Doğanay abi? Ayırmalı mıyım yoksa üst üste 2 kuluçka geçirsinler mi?

Oyla 0
hayır sahte yumurta kullanmayacaksın sen :D
ilk yumurtayı altından alacaksın, ikiyi de alacaksın. 3. geldiğinde ellemeyeceksin. 4. yumurta gelir gelmez diğer iki yumurtayı oraya koyacaksın. bu sürede kuş 4 gün kazanmış olacak eğer aksilik olmaz ise. Müdahale bile gerekli olmayabilir

Bence ayırma, akışına bırak

Oyla 0
Çözüm
Geri