minikmichael
Forum Sakini
Yumurta maması yapıyorum ama her gün vermiyorum onun harici ne yapabilirim? Ya da her gün yumurta maması mı vermeliyim
Haftada 2 kaliteli bir multivitamin olabilirYumurta maması yapıyorum ama her gün vermiyorum onun harici ne yapabilirim? Ya da her gün yumurta maması mı vermeliyim
Sizin yaptığınız nerdeyse her şeyi daha sık yapıyorum. Hemen hemen her gün meyve sebze veriyorum brokoli elma havuç kırmızı biber gibi. Haftada bir yumurta maması yapıyorum ,suya probiyotik koyuyorum ama vitamin olarak ne vereceğimi bilemedim sanırım multivitamin en iyisi. Bunların dışında yavruları beslerken neye ihtiyaçları olur bilemedim. Dişi kendi tohum ağırlıklı normal yeminden yemiyo yumurta maması koyuncaBen haftada bir mutlaka maydanoz sapı veriyorum. Arada sırada bir dilim soyulmuş elma da veriyorum. Bunun haricinde yine haftada bir mama kabına bir tutam yulaf ile sağlık tohumu koyuyorum. Mamaya belirli günler probiyotik, vitamin veya kalamar kemiği tozu ekliyorum. Bazen de calci lux. Vitamin ve probiyotiği aynı mamada kullanmıyorum. Zaten meyve sebzeyide mama vermediğim, yavruların ihtiyacı olduğunu düşündüğüm günlerde veriyorum. Bunuların haricinde kekik çayı da verdiğim oluyor.
Mama desteğini sağlıyorsanız her türlü yeter onlara.Sizin yaptığınız nerdeyse her şeyi daha sık yapıyorum. Hemen hemen her gün meyve sebze veriyorum brokoli elma havuç kırmızı biber gibi. Haftada bir yumurta maması yapıyorum ,suya probiyotik koyuyorum ama vitamin olarak ne vereceğimi bilemedim sanırım multivitamin en iyisi. Bunların dışında yavruları beslerken neye ihtiyaçları olur bilemedim. Dişi kendi tohum ağırlıklı normal yeminden yemiyo yumurta maması koyunca
Bu durumda her gün yumurta maması vermem sorun olmaz değil mi? Fazlası zararlı diye korkuyorum daYavru bakan kuşlara yavru sayısına bağlı olarak her gün mama vermek gerekiyor. Az yavru var ise (2-3) sade buğday çimlendirme, sade ezilmiş yumurta gibi ara öğünler ile gün aşırı mama verilebilir. Ancak 5 ve üzeri yavru olunca ebeveynler en kısa sürede kusabilecekleri ve kursak doldurabilecekleri çabuk öğütmeye müsait mamayı tercih ederler. Yavrular 14 günlük ve üzerine çıktıkça dal darı, ince yem, ak darı gibi tohumları da yavrulara vermeye (kusmaya) başlarlar.
Mama desteği bu süreçte kritik: anne-baba çok yorulduğu için güçsüz düşebiliyor yavrular da kavruk kalabiliyor.
Teşekkür ederim2 günde 1 ya da hergün mama desteği sunabilirsiniz. Hafta da 2 multi ve haftada 1 probiyotik desteği de sunabilirsiniz mama kullanımınıza bağlı olarak. Hergün mama verecekseniz ekstra multiye gerek yok kanaatimce.