Yavrulu Kuşlarımı Salmak Ne Kadar Doğru?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Evet kuluçka şuanlık çok güzel ilerliyor, yavrulara bir kere bile elle besleme yapmama gerek kalmadan anne-baba sorunsuz bir şekilde besliyorlar, geceleri yuvada beraber uyuyorlar:) Yavruların en büyüğü 16, en küçüğü 10 günlük oldu. Neredeyse 40-45 gündür kafesteler. Kafesleri çok küçük değil ancak yeteri kadar büyük de değil (37cm).
Kuşları kafese kapatmayı hiç sevmiyorum ve kendimi kötü hissediyorum. Fazla uzattım, Yavrulu Kuşları Kafesten Çıkarabilir miyim?

Çözüm
Anladım. Tüy yolma problemin gözlemleniyor Akif. Biraz dikkatli olmak lazım.
Anne baba bu süreçte çıkartmamak en iyisidir çünkü ani kazalar olabilir. Bebekler atlayınca yapmanı öneririm. Zaten az kalmış.
:) Yok hayır Doğanay Abi, ebeveynler 45 gündür kafesteler. Hani yumurtalara yatıyor, yavrular yumurtadan çıkınca onlara bakıyor vs. ya. O süre 40-45 gün oldu. Yani ebeveynler 45 gündür uçmuyorlar, kafeste yavru besliyorlar.
Bu da yuvanın içi:DScreenshot_2021-03-18-11-43-41-440_com.google.android.apps.photos.jpgScreenshot_2021-03-18-11-43-53-765_com.google.android.apps.photos.jpg

Oyla 0
Oyla 0
Çok teşekkürler Zara :giggle: Babası Mavi, Annesi Albino:) Keşke bir tanesi annesi gibi olsaydı çok isterim Albino yavrum olmasını, ama Baba (ino) taşıyıcı değil demek ki:D

Oyla 0
:) Yok hayır Doğanay Abi, ebeveynler 45 gündür kafesteler. Hani yumurtalara yatıyor, yavrular yumurtadan çıkınca onlara bakıyor vs. ya. O süre 40-45 gün oldu. Yani ebeveynler 45 gündür uçmuyorlar, kafeste yavru besliyorlar.
Bu da yuvanın içi:DEkli dosyayı görüntüle 14357Ekli dosyayı görüntüle 14358
MAŞALLAH çok sevimliler ikisi mavi tonlarda )anne babada ne renkte
Çok teşekkürler Zara :giggle: Babası Mavi, Annesi Albino:) Keşke bir tanesi annesi gibi olsaydı çok isterim Albino yavrum olmasını, ama Baba (ino) taşıyıcı değil demek ki:D
Sağlıklı olsunlar yeterki :love:

Oyla 0
Anladım. Tüy yolma problemin gözlemleniyor Akif. Biraz dikkatli olmak lazım.
Anne baba bu süreçte çıkartmamak en iyisidir çünkü ani kazalar olabilir. Bebekler atlayınca yapmanı öneririm. Zaten az kalmış.

Oyla 0
Çözüm
Tüy yolma problemi mi:oops: Anlamadım Doğanay Abi yavruların tüylerini mi yiyorlar, biraz daha açabilir misin? Benim yapabileceğim bir şey var mı? Bu yavrular için ölümcül bir şey mi, çok endişelendim şimdi nedense, çok da güzel besliyorlar yavruları..

Oyla 0
Evet. Kuşların tüy yiyor. Anne ya da baba / belki ikisi de kuşların sırt tüylerini yolmuşlar.

Oyla 0
Niye böyle bir şey yapıyorlar, ne yapmalıyım? B vitamini takviye edeyim Tollyamin gibi?

Oyla 0
evet takviye edilebilir. Tüy yolmanın tam olarak bir açıklaması yok ama genel anlamda B6 vit. eksikliği, mineral kayıplarından dolayı yaptığı düşünülüyor.

Oyla 0
Anladım, bol bol sebze ve Haftada 2 kere Tollyamin takviyesi yapacağım, ağır gelir mi kuşlara?

Oyla 0
Tolyamin haftada 2 kez verilebilir. Ağır gelmez ama aralarında gün bırakın mutlaka. Peş peşe iki ürün gelmesin.

Oyla 0
Geri