Yavrunun Yumurtadan Çıkmasına Yardım Edeyim mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Şuan yuvada, 3 yavru ve 3 dolu yumurta var. Dördüncü yumurtanın çıkma günü geldi. Bugün 18. günü ve yavrunun gölgesi belli oluyor, ayrıca içinden sesi de geliyor. Ilık su damlatmıştım fakat 5 saat oldu hâlâ çıkamadı. Ben çıkarayım mı?

Süreci bozmamak lazım. Eğer geceye doğru hala çıkmadı ise ufak müdahale gerekebilir.

Oyla 0
Haklısın Murat Abi ama sizlerden de cevap alamayınca endişeye kapıldım ve böyle bir işe kalmıştım. Yumurta içindeki yavrunun hem ötmesi hem de yumurtaya vurmasını hissetmem, "Çıkmasına yardım etme" düşüncemi daha da kabarttı.. Acemilik ve yaşım gereği sağlıklı düşünemememden kaynaklı bu işe kalkıştım sanırım..

Bir önceki kuluçkada şu şekilde bir anımın fotoğrafı kaldı ve benzer olay yaşamaktan korktum?Screenshot_2021-05-09-18-52-58-969_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Oyla 0
Haklısın Murat Abi ama sizlerden de cevap alamayınca endişeye kapıldım ve böyle bir işe kalmıştım. Yumurta içindeki yavrunun hem ötmesi hem de yumurtaya vurmasını hissetmem, "Çıkmasına yardım etme" düşüncemi daha da kabarttı.. Acemilik ve yaşım gereği sağlıklı düşünemememden kaynaklı bu işe kalkıştım sanırım..

Bir önceki kuluçkada şu şekilde bir anımın fotoğrafı kaldı ve benzer olay yaşamaktan korktum?Ekli dosyayı görüntüle 16799
Gelişimi tamamlanmamış malesef? Neyse, aklında bulunsun❣

Oyla 0
Bu tür durumlarda çok aceleci davranmamak gerek Akifim. Kötü bir senaryo ile de karşılaşabilirdin. Unutmamak gerekli ki 24. Günde bile yavru kendi gelebilir? Şahsen rekorum bu?
Sultan papağanında 25.güne kendim şahit oldum. Müdahaleyle çıkan kuşlarda göbek bağı problemli ölümler yaşanabiliyor.

Oyla 0
Yumurtanın, Göbek bağı kısmına dokunmadan sadece etrafını soydum ve atmış olduğum fotoğraftaki gibi diğer yavrulardan biraz mesafeli olarak yuvaya geri koydum. Anne, yavrunun göbek bağını kendi kesiyor, o kısma dokunmazsanız herhangi bir sorun çıkmıyor..

Oyla 0
Süreç tam öyle işlemiyor Akif, eğer göbek bağı sarımtırak dışarıda ise az da olsa o kuş genelde ölüyor. Havayla temas etmemeli.

Oyla 0
Gelişimini tamamlamamış kuşlarda mı o göbek kısmı sarımtırak oluyor? Benim yavrum hâlâ yaşıyor, eğer bu göbek bağı meselesinden dolayı ölecekse ne kadar süresi var?

Oyla 0
Şuan yuvada yavrular ve yumurtalar karışık. Sizce banyo verirsem, anne ıslak ıslak kuluçkaya yatınca yavrular hasta olur mu, siz ne düşünüyorsunuz?

Oyla 0
Şuan yuvada yavrular ve yumurtalar karışık. Sizce banyo verirsem, anne ıslak ıslak kuluçkaya yatınca yavrular hasta olur mu, siz ne düşünüyorsunuz?
Böyle bir durumla karşılaşmadım. Oda ısısı iyiyse sorun olacağını sanmıyorum fakat kendiniz çıkmayan yumurtalara birer damla ılık su damlatabilirsiniz.

Oyla 0
Çiftim 6 adet yumurtladı ve hepsi dolu. İlk üç yumurta sorunsuz bir şekilde 18. günlerinde yumurtadan çıktılar. Fakat bu dördüncü ve beşinci yumurta günü geldiğinde çıkamadı. Sanırım odada nem sorunu var. Bu arada yumurtalara ılık su damlatmam işe yaramıyor.

Oyla 0
Geri