Yaz ayında yumurta maması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Merhaba. Az önce bir üreticiden gördüm yazın yumurta maması bakterinin en iyi dostudur yazmış. Yani yazın yumurta maması vermemeli miyiz? Versek de en fazla kaç saat kafeste kalmalı?

Yumurta sadece kabuk yapısından dolayı bile bakteri dostu ben o yüzden kuşuma verirken hafif sirkeli ve bol tuzlu su ile haşlayarak veriyorum ki soyarken kabuğundaki bakteri yumurtaya geçmesin. Kışın ortalama 4 5 saat tutarken yazın 2 3 saati pek geçirmemeye çalışıyorum.
Ne yazık ki yumurtadan başka verebileceğim vitamin ve minareli yüksek pek seçenek yok olsa yaz aylarında yumurta kullanmam.

Oyla 0
Evet kısmen doğru diyelim ancak bu demek değildir ki verilmeyecek. Yaz aylarında mama hazırlanabilir ancak daha çok taze sebze ağırlıklı, ek meyve ilaveli daha uygun olur. Hazır toz mamalar bu süreçte daha uygun olur kullanım açısından.

Haşlanmış yumurta veriliyorsa da 4 saatten fazla kalmamalı kafeste ve aynı gün kafes temizliği yapılmalı

Oyla 0
Evet kısmen doğru diyelim ancak bu demek değildir ki verilmeyecek. Yaz aylarında mama hazırlanabilir ancak daha çok taze sebze ağırlıklı, ek meyve ilaveli daha uygun olur. Hazır toz mamalar bu süreçte daha uygun olur kullanım açısından.

Haşlanmış yumurta veriliyorsa da 4 saatten fazla kalmamalı kafeste ve aynı gün kafes temizliği yapılmalı
Facebook gruplarında her kafadan bir ses çıkıyor bu tür şeylerde. Diğer bir üretici kuşlara asla marul vermeyin diyor.

Oyla 0
marul sık verilmediği sürece sorunlu bir sebze değil. Reçineli bir sebze olmasından kaynaklı kuşlar için öncelikli bir sebze olmamalı. Roka, brokoli, nane, taze kekik, semizotu en iyilerden...

Oyla 0
Geri