Yem Dökme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kivun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kivun

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Üniversite sebebiyle evde değilim ama evdekiler kuşumuzun sürekli yemlerini döktüğünü söylediler. Daha önce karışık sevmediği için sade ak darı alıyorduk kendimiz içine aspur ve dal darı ekliyorduk. 2 kere kurtlanınca açık almaktan vazgeçtik ve paket yem aldık ama sade yokmuş karışık aldım. Bir süre yemedi elimle tek tek ak darıları verince yavaş yavaş yemeye başladı. Şimdi de sürekli yemlerini kafesin tabanına dökmeye başlamış. Oradan yiyormuş. Her yerine bakmışlar yemlikten yemesini zorlaştıracak bişey mi olmuş diye ama yokmuş. Ak darıları daha kolay seçmek için mi yapıyordur? Bir sorun olur mu kendi haline bıraksak yoksa bişey yapmalı mıyız? Teşekkürler şimdiden...

Merhaba, dediğiniz gibi sevdiği tohuma ulaşmak için yapıyordur bunu ya da oynuyor olabilir. Tabandan yemesi düzenli temizleniyorsa büyük sorun olmaz ancak tek tip tohum seçiyorsa beslenme eksikliği olabilir. Karışık yemlerde %60 üzeri genelde sarı darı oluyor. Ak darı oranı %5 üstüne çıkmıyor.

Oyla 0
Merhaba, dediğiniz gibi sevdiği tohuma ulaşmak için yapıyordur bunu ya da oynuyor olabilir. Tabandan yemesi düzenli temizleniyorsa büyük sorun olmaz ancak tek tip tohum seçiyorsa beslenme eksikliği olabilir. Karışık yemlerde %60 üzeri genelde sarı darı oluyor. Ak darı oranı %5 üstüne çıkmıyor.
Evet kafesi temizliyoruz. Adını yanlış biliyor da olabilirim şu susam gibi olan sade yem deyince verdikleri var ya. Yemlerde en çok ondan görüyorum. Onu seviyor. İnternete yazdığımda ikisinde de benzer resimler çıkıyor adını ayırt edemedim. Teşekkür ederim ?

Oyla 0
o bahsettiğiniz aspur. :)
O daha vahim :D Aspur %3 civarı oluyor karmalarda

Oyla 0

Oyla 0

Oyla 0
Geri