Yem içeriği nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YunusZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yemde ak darı oranı güzel, aynı şekilde sarı darı, kızıl darı falan da oranlı. Aspur oranı da yeterli gözüküyor. Keten tohumu da gördüm, güzel bir özellik. Ekleme yapılmasına gerek yok. Direkt kullanılabilir bir yem. Ama istersen biraz aspur ekleyebilirsin. Onun dışında güzel görünüyor. Yemi nereden aldın acaba?

Oyla 0
Yemde ak darı oranı güzel, aynı şekilde sarı darı, kızıl darı falan da oranlı. Aspur oranı da yeterli gözüküyor. Keten tohumu da gördüm, güzel bir özellik. Ekleme yapılmasına gerek yok. Direkt kullanılabilir bir yem. Ama istersen biraz aspur ekleyebilirsin. Onun dışında güzel görünüyor. Yemi nereden aldın acaba?
Açık yem olarak aldım bir toptancıdan. Ek olarak 3 TL'lik aspurda aldım. Akıllı yemligin bir tarafına bu yemi diğer tarafına aspur ekliyorum.

Oyla 0
Aspuru devamlı vermeyin. Karışımınızdaki oran yeterli. Kuş sadece aspur yemeye yonelebilir ve kuşu yaglandirabilir
Devamlı vermiyorum merak etmeyin. Akıllı yemliğin bir kısmına bu yemden doldurdum diğer tarafına bir yemek kaşığı aspur attım. Her hafta 1 kaşık atıyorum aspur. Zaten genelde 2 günde bitiriyor hemen. Bu şekilde oluyor ama bu kadar doldurmuyorum tabi ki. Aspurun çuvalı 190 lira hocam zaten bu kadar katamam. İnternetten buldum bu görseli.
586707090_tn50_0.jpg

Oyla 0
Şahsen bwn Quik'in gurme karışımını sevmiştim. Tabi 4 yıl geçti üstünden aynı standartları koruyor mu bilemiyorum.
Yem karışımı iyi olmuş. Uzun zamandır siyah darı karıştıran görmemiştim. Bende yemde siyah darı kullanıyorum.

Oyla 0
Şahsen bwn Quik'in gurme karışımını sevmiştim. Tabi 4 yıl geçti üstünden aynı standartları koruyor mu bilemiyorum.
Yem karışımı iyi olmuş. Uzun zamandır siyah darı karıştıran görmemiştim. Bende yemde siyah darı kullanıyorum.
Bahsettiğin yemde ekmek parçaları var. O eski kalitesi yok yani. Boyalı parçalar var.
Bu siyah darının besin değerleriyle alakalı bilgin var mıdır? Faydası ne yani?

Oyla 0
Bahsettiğin yemde ekmek parçaları var. O eski kalitesi yok yani. Boyalı parçalar var.
Bu siyah darının besin değerleriyle alakalı bilgin var mıdır? Faydası ne yani?
Diğer darilarla aynı sayılır ancak kabuğu diğerlerinden daha sert olduğu için en son tercih ettikleri oluyor

Oyla 0
Aspuru devamlı vermeyin. Karışımınızdaki oran yeterli. Kuş sadece aspur yemeye yonelebilir ve kuşu yaglandirabilir
Nasıl oluyor :) rica ediyorum artık kesin kesin konuşmayalım değerli arkadaşlar. Gezip bakıyorum müdahale etmeyeceğim yerede giriyorum. Yapmayın. Tabiki tek olsun diyen yok ama yağlanma farklı bir olay. Tohumların içerisinde en güzel protein değeri aspurda bulunur. Sanılanın aksine kanarya yemi değil sadece yani kuşların önceliğidir. Aşağıya görsel bırakıyorum kabukların ağırlığına dikkat edin benim yağlanan kuşum olmadı.252D70DF-1668-444C-AC32-1425850BC74B.jpeg19D529E4-CFA4-4C50-B683-D9C05EAC6ADC.jpeg

Oyla 0
Nasıl oluyor :) rica ediyorum artık kesin kesin konuşmayalım değerli arkadaşlar. Gezip bakıyorum müdahale etmeyeceğim yerede giriyorum. Yapmayın. Tabiki tek olsun diyen yok ama yağlanma farklı bir olay. Tohumların içerisinde en güzel protein değeri aspurda bulunur. Sanılanın aksine kanarya yemi değil sadece yani kuşların önceliğidir. Aşağıya görsel bırakıyorum kabukların ağırlığına dikkat edin benim yağlanan kuşum olmadı.Ekli dosyayı görüntüle 8019Ekli dosyayı görüntüle 8020
Hocam bende biraz tedirgin oldum. Benim bildiğim yulaf yağlanma yapıyor. Elimde aspur var. Sizce direk vereyim mi kuşa aspuru?

Oyla 0
Kaan, sen konunu sağlam bir şekilde tamamlasaydın. Üstüne bir de daha önce söylediğim muhabbet kuşu günlük besin ihtiyacı nedir gibi bir konumuz olsaydı...
.
Aç senin konunu, aç diğer konuyu. Çıkar ortaya mis gibi bir karışım.
.
Bu konu da "Tamamen bilinçli" olurduk ya da çok yaklaşırdık.
.
Tabi bu yapmayacağımız anlamına gelmez... Bakalım zaman ne gösterecek.

Oyla 0
Kaan, sen konunu sağlam bir şekilde tamamlasaydın. Üstüne bir de daha önce söylediğim muhabbet kuşu günlük besin ihtiyacı nedir gibi bir konumuz olsaydı...
.
Aç senin konunu, aç diğer konuyu. Çıkar ortaya mis gibi bir karışım.
.
Bu konu da "Tamamen bilinçli" olurduk ya da çok yaklaşırdık.
.
Tabi bu yapmayacağımız anlamına gelmez... Bakalım zaman ne gösterecek.
Bak bu konuya ben de merak sardım, konu hazırlamaya çalışacağım. Detaylı bir araştırma yapmak lazım. Bakacağım.

Oyla 0
Nasıl oluyor :) rica ediyorum artık kesin kesin konuşmayalım değerli arkadaşlar. Gezip bakıyorum müdahale etmeyeceğim yerede giriyorum. Yapmayın. Tabiki tek olsun diyen yok ama yağlanma farklı bir olay. Tohumların içerisinde en güzel protein değeri aspurda bulunur. Sanılanın aksine kanarya yemi değil sadece yani kuşların önceliğidir. Aşağıya görsel bırakıyorum kabukların ağırlığına dikkat edin benim yağlanan kuşum olmadı.Ekli dosyayı görüntüle 8019Ekli dosyayı görüntüle 8020
Faruk abi yeminde kullandığın aspur oranı ne kadardır acaba?

Oyla 0
Hocam bende biraz tedirgin oldum. Benim bildiğim yulaf yağlanma yapıyor. Elimde aspur var. Sizce direk vereyim mi kuşa aspuru?
Direkte vermeyin yem seçmeye alışmasın iyi bir şey değil. Bir dönem üretimde her tohumu ayrı ayrı veriyordum. Çok saçma beslenmeler ortaya çıkıyor inanın. Kızıl darıya benim kuşlarım Gaga vurmaz biri başından ayrılmaz olmuştu. Siz karışımınızı yapın. En basitinden aldınız mı bir karışık yem, atıyorum 1 kg, yanına 300-500 gram aspur alın ekleyin. Karıştırıp verin.

Oyla 0
Direkte vermeyin yem seçmeye alışmasın iyi bir şey değil. Bir dönem üretimde her tohumu ayrı ayrı veriyordum. Çok saçma beslenmeler ortaya çıkıyor inanın. Kızıl darıya benim kuşlarım Gaga vurmaz biri başından ayrılmaz olmuştu. Siz karışımınızı yapın. En basitinden aldınız mı bir karışık yem, atıyorum 1 kg, yanına 300-500 gram aspur alın ekleyin. Karıştırıp verin.
Hocam 1 Kg yeme ne kadar aspur katayım?

Oyla 0
Faruk abi yeminde kullandığın aspur oranı ne kadardır acaba?
Değişiyor kardeşim. 70 e çıktığıda oluyor 50 ye indiğide minimum 50.
Abartılmayacak tohumlar, muhabbet için Söylüyorum tabiki kanaryada durum çok başka, şalgam, nijer, japon darısı, rapiska, kanola vs. bu tür Yağlı tohumlar. Ben hiç hatırlamam yağlı kuşumu. Ne zaman o G1 in %30 japon darılısını aldım bir dişim yağlandı. Yani karbonhidrat, protein metabolizmaları iyi kıvrık gagalıların ama yağ sınırlandırılması gerekiyor

Oyla 0
Hocam 1 Kg yeme ne kadar aspur katayım?
Siz 1 kuşa mı kullanacaksınız bu yemi? Öyleyse böyle bile verin sorun yok az daha aspur ekleme yapmak isterseniz yapabilirsiniz. Üretim durumu varsa bu yem “benim için” Yetersiz. Aspur artırın yada kendiniz karışım deneyin eski konularda kendi karışımımı yazmıştım epey detaylı.

Oyla 0
Geri