Yem Kırmaya Başlayan Yavrular Ne Zaman Yemlikten Yem Yiyebilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Yavrulardan 2 tanesi yeme düştü şuanlık ☺️ Şuan mama kabına yem ve dal darı koyuyorum az miktarda, ara ara yiyorlar. Ne zaman yemlikten yemeye başlarlar belli bir süresi var mı? Kısacası Tabandaki yemleri ne zaman tabandan alıp yemliğe koyabilirim?Screenshot_2021-04-02-10-27-17-203_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-51-266_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-03-140_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-38-655_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Çözüm
Kuşlar çok çabuk gözlemler ve taklit ederler. Biri zeminde kabın içinden yiyince hepsi yemeye başlar. Zemine temiz kapta su da koyun ıslansınlar çok sorun olmaz. Ortamınız sıcak ve hava akımı yoksa sorun teşkil etmeyecektir. Şu an tek sorun her şeyi zeminde arıyor olmalarıdır ama iki hafta sonunda tüneklerden tellerden inmeyecekleri için yukarıdaki yemlikleri sulukları keşfederler.

Zemine yayvan genişçe bir tabağa yemleri koyun yesinler. Bir köşede de temiz su yine olsun. Su içine dışkılama yapabilirler; takip edip sık sık değiştirirseniz; suya ara sıra vitamin/biyotin damlatırsanız uygun olur.

Maşallah çok tatlılar güle güle büyütün.
Bu arada ben hiç su koymuyorum yavrulara. Koymalı mıyım? Kaba su koysam içine girip ıslanırlar diye düşündüm, suluk taksam tırmanıp içmeyi bilmezler daha herhalde? E suluğu tabana da koyamam, düşer. Öneriniz nedir?

Oyla 0
3. resimde görülen suluğu taktığın telin altındaki tele takarsan yavrular yerde olduğu sürece rahat içebilirler Akif..
1617358482941.png

Oyla 0
Kuşlar çok çabuk gözlemler ve taklit ederler. Biri zeminde kabın içinden yiyince hepsi yemeye başlar. Zemine temiz kapta su da koyun ıslansınlar çok sorun olmaz. Ortamınız sıcak ve hava akımı yoksa sorun teşkil etmeyecektir. Şu an tek sorun her şeyi zeminde arıyor olmalarıdır ama iki hafta sonunda tüneklerden tellerden inmeyecekleri için yukarıdaki yemlikleri sulukları keşfederler.

Zemine yayvan genişçe bir tabağa yemleri koyun yesinler. Bir köşede de temiz su yine olsun. Su içine dışkılama yapabilirler; takip edip sık sık değiştirirseniz; suya ara sıra vitamin/biyotin damlatırsanız uygun olur.

Maşallah çok tatlılar güle güle büyütün.

Oyla 0
Çözüm
Zemine temiz kapta su da koyun ıslansınlar çok sorun olmaz. Ortamınız sıcak ve hava akımı yoksa sorun teşkil etmeyecektir.
Hava akışı yok ancak ortam kuşlar için yeterli sıcaklıkta olmayabilir (ıslandıklarında) Bunun için endişe ettim aslında.
suya ara sıra vitamin/biyotin damlatırsanız uygun olur.
Vitamin, biyotinden kastınız B vitamini mi oluyor? Elimde Gervit-w, Tollyamin Forte, Taubenfit var vitamin olarak. Tollyamin'i kullanıyorum o zaman?

Oyla 0
@VBZE433 söylediklerine ilaveten;

Tüneği ters şekilde konumlandırmayıda deneyebilirsin Akif. Suluğuda tünek başına konumlandırırsın.

Oyla 0
Tünek çok uzun olduğu için dikey konumlandırımca Büyük geliyor Murat abi. Yarısı dışarı çıkıyor diyebilirim. Yeni alacağım tünekleri o şekilde yaparım. Teşekkürler ☺️

Oyla 0
Yavrulardan 2 tanesi yeme düştü şuanlık ☺️ Şuan mama kabına yem ve dal darı koyuyorum az miktarda, ara ara yiyorlar. Ne zaman yemlikten yemeye başlarlar belli bir süresi var mı? Kısacası Tabandaki yemleri ne zaman tabandan alıp yemliğe koyabilirim?Ekli dosyayı görüntüle 15225Ekli dosyayı görüntüle 15227Ekli dosyayı görüntüle 15228Ekli dosyayı görüntüle 15229
Şimdi gel bunları sahiblendir bakalım kıyamamki ben?MAŞALLAH

Oyla 0
Şimdi gel bunları sahiblendir bakalım kıyamamki ben?MAŞALLAH
Off sorma ya? Çocuklarımı satıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.. Nasıl kıyacağım bilmiyorum? İnşallah iyi ellere giderler tek isteğim bu.. Sanırım @Muratsani 'nin yaptığı gibi müşterileri de seçeceğim ?

Oyla 0
Off sorma ya? Çocuklarımı satıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.. Nasıl kıyacağım bilmiyorum? İnşallah iyi ellere giderler tek isteğim bu.. Sanırım @Muratsani 'nin yaptığı gibi müşterileri de seçeceğim ?
Ohoo, müşteri demeye şimdiden başlamışız? Hiç müşteri kelimesini kullanmadım biliyo musun? Ne bu sende ki hırs böyle haha

Normalde süreç şöyle işler; eczacılıktan yeni mezun olmuş kişi, ilaç almaya gelenlere "hastalarım" der. Zaman ilerledikçe o hastalarım sözcüğü, müşterilerim olarak boyut değiştirir.

Sen daha başındasın yolun:) Hayırdır?

Oyla 0
Ya sen beni acemi sanıyorsun ama acemi olan ben değil kuşlarımdı bi kere? Yeni çift gelince nasıl da yumurtlattım hemen hehhe? İşimi o kadar kaliteli yapıyorum ki 4 yavrudan 3 tanesi rezerve edildi bile, kendimi öve öve bitiremiyorum, neyim ben böyle Daniel Lütolf falan mı?

Oyla 0
Geri