Yem oranları hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melih

iyikus.com Üyesi
Bugün bir kanatlı uzmanı aspurlarin yemlerde hiç olmamasini yada çok az miktarda olmasını söyledi bunun nedeni iç organ yağlanması yapıyormuş bu yüzden akdarı orani daha fazla olmalıymış benim bildiğim kadarıyla akdari da fazla olursa sindirim sistemi için zararlı oluyor bunun doğrusu nedir yem oranları nasıl olmalı?

yem oranı onlara sunduğunuz hayat şartlarına bağlıdır örnek vermek gerekirse düzenli kafes dışına cıkarılıp uçurulan kuşlarda yağ yakımı daha hızlı ve düzenlidir bu yüzden normal karışımlar verilebilir yada cekirdekli yemler keza büyük salmalarda bakılan kuşlarda öyle ama kafes ortamından cıkarılmayan kuşlar(kesinlikle hayvana eziyettir.) daha dengeli beslenmek zorundadır bu yüzden yağsız tohumlar kullanılır ak darı gibi aspur gibi bu yüzden üretici yemlerinde %40 a yakın aspur vardır. bu konuda sunuda baz alabilirsiniz en büyük yem üreten firmaların karısımları doğru ölçüdedir onların ihtiyaçlarına göre yem oranlarını seçerler
mesela versele laga nın muhabbet yemini baz alalım bireysel kuş besleyenler için standart karısım yemleri var üreticiler için ise daha az yağlı yetiştirici yemleri yada bedding yemleri var

Yeni Gold Wings yem kullanmaya başladım, kuşlarım da memnun kaldı. Ancak içinde hiç aspur olmadığını fark ettim. Evde Versele Laga var, hiç açılmamış. Acaba ikisini karıştırsam mı? Bilemedim.

Yeni Gold Wings yem kullanmaya başladım, kuşlarım da memnun kaldı. Ancak içinde hiç aspur olmadığını fark ettim. Evde Versele Laga var, hiç açılmamış. Acaba ikisini karıştırsam mı? Bilemedim.
Versele laga ekonomik paketinde de aspur yok gibi neredeyse. Eğer o paketse değişen bir şey olmaz. Yem karıştırma konusunda ise tamamını değil ayrı bir kapta iki ürünü karistirmaniz daha sağlıklı olur

bende kendi kuşumda hazır paketli gardenmix yem kullanıyorum aspur oranı çok az olduğu için mutlaka biraz ekleme yapıyorum zaten en çok da aspuru tercih ediyor yemin içinde

Geri