Yem yemiyor acil

Abdülkadirünsal

iyikus.com Üyesi
Merhaba benim erkek sultan papaganim var 1 hafta önce dişi ölmüş petshopta sonra ben aldım eve getirdim 3 gün bisey yiyip içmedi veterinere goturdum tedavi etmeden ilaçlar verdi şuan 1 hafta oldu ama hala bisey yiyip içmiyor durgun duruyor ne yapmalıyım yardim eder misiniz

Yem tüketimi olmadan ilaç ağır gelecektir. Özelden söylediğim gibi görsel ekleyin konuya lütfen. Bir de yumurta mamasi yapmayi denediniz mi?

Oyla 0
Durgun duruyor kanatları hep salık şekilde 1 haftadır yem yemiyor suyu ben zorla iciriyorum

Ekli dosyalar

• 20210516_115009.jpg
    20210516_115009.jpg
    1,018.2 KB · Görüntüleme: 18
  • 20210516_115000.jpg
    20210516_115000.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 18
Oyla 0
Kuşun dışkıları inanilmaz kötü durumda. Muhtemelen salgın hastaligindan kaynaklı

Oyla 0
Elle besleme aparati alip elle beslemek haricinde ilk aşamada pek şansıniz yok

Oyla 0
Evet. Yem tüketimi olmaz ve ilaç başlanmazsa ölür gibi görünüyor

Oyla 0
dışkı ve kuş çok kötü , bakteriyel enfeksiyona benziyor. Afyon merkezde açık veteriner mutlaka vardır sokağa çıkma yasağinda götürülebilir, bugün ilaç başlanırsa şansı yükselir

Oyla 0
Oyla 0
Kuşun mutlaka beslenmesi lazım. İlaçtan önce beslemek için elinizden geleni yapın. Elle besleme maması hazırlayıp (youtube'ta tarifler var) şırınga ile yada çay kaşığı ile ağzına az az damlatın. Ne kadar yedirebilirseniz kardır..

Bunun dışında o ilaçlar işe yarasaydı şimdiye kadar mutlaka azda olsa faydası olurdu. Yeniden kuşlardan anlayan başka bir kanatlı veterinerine götürün kuşu. Hem veterinerden kursaktan mama basmasını isteyin..

Acil müdahale edilmezse işi zor.. Acele edin...

Oyla 0
Merhaba benim erkek sultan papaganim var 1 hafta önce dişi ölmüş petshopta sonra ben aldım eve getirdim 3 gün bisey yiyip içmedi veterinere goturdum tedavi etmeden ilaçlar verdi şuan 1 hafta oldu ama hala bisey yiyip içmiyor durgun duruyor ne yapmalıyım yardim eder misiniz
Dişiler ölünce kusun uzulmustur ama vitamin takviyesi yap ve yumurta mamasi yapabilirson

Oyla 0
Geri