Yem yutamama

Sümeyra demirtaş

iyikus.com Üyesi
Dişi kuşumun dışkıları bugünekadar gızeldi ama erkeğe göre az dışkı yapıyordu ben erkeğin çok yaptığını düşünüyordum. Dişi kuşum bugün kabarık duruyordu ve yeminden hiç yemediğini farkettim. Bayadır da tüyde. Yem yerken izledim yutamıyir ağzında çeviriyor kabuğunu soyuyor ama yutamadı bi türlü. Bir tane yuttu ve geri kustu hemen. Dışkısıda bugün sulu olmuş.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle
yeni yapılmış bir dışkı fotoğrafı, 15 snlik videosunu atarsanız daha sağlıklı geri dönüşler alabilirsiniz.
Video, Resim gibi görüntüleri atmak için aşağıda bıraktığım linklerden faydalanabilirsiniz.
Video için: Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable
Resim için: Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim
Dışkı yapmıyor çünkü bir şey yiyemiyor kusuyor hemen

Sindirimi rahatlatacak ya da çabuk sindirebildikleri aspur, yulaf, dal darı verilebilir. Hiç tüketmiyorsa elle besleme maması almanızı ve kullanmanızı öneririm.

Çok geçmiş olsun @Doğanay Y. Ek olarak suyu damacana yada pet şişe suyu içine ph düzenleyici ( sindirim için asidik ortam sağlayan ürünler ama kuş için satılan ürünler olmalı ) verilebilir bu onu geçici süre rahatlatır ama kalıcı olmaz hastalık etkenini hedef alan tedavi planlanması gerekir kuş su içmiyor ve dışkı alamıyor, elle beslemeyi yapamıyorsanız veterinere vakit kaybetmeden götürmenizi öneririm kursaktan örnek alınıp bakılır yada en azından gözle görülüp muayene edilir. Böyle çok doğru bir tavsiye alabileceğinizi sanmıyorum çok geçmiş olsun 🙏

Geri