Yem

mavişimmm

iyikus.com Üyesi
Bayat yemden korkuyorum bulunduğum ildeki petshopları bilmediğim için güvenilir mi bilmiyorum geçen petshoptan versele laga markalı aldığım yem bozuk çıktı kuşum rahatsızlandı sonra başka petshoptan Quik yavru yemi aldım kuşum sevdi ama sanki yeterli gelmedi dünde başka petshoptan vitakraft yem baktım toz vesaire yoktu ama çokta anlamıyorum açıkçası yardımcı olur musunuz taze mi bayat mı aspurları bir değişik sanki Quikteki aspurlar böyle değil son kullanma tarihi 2026 ama üretim tarihi yazmıyor pakette

Ekli dosyalar

• IMG_6505.jpeg
    IMG_6505.jpeg
    401.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_6502.jpeg
    IMG_6502.jpeg
    451.6 KB · Görüntüleme: 17
Paketli olarak mı aldınız orijinal miydi yoksa çuval yem mi aldınız açık bölünmüş olarak?

Paketli olarak mı aldınız orijinal miydi yoksa çuval yem mi aldınız açık bölünmüş olarak?
Paketliydi 220 tl bi şeydi biz Muğla’ya yeni taşındık o yüzden bilmiyorum buradaki petshopları güvenebileceğim düzenli aldığım bir yer yok maalesef bu attığım yem vitakraft sizce taze mi aspurlarını beğenmedim daha önce kullanan oldu mu acaba

Versele laga yem aldım ama kurtluydu bozuk çıktı tek kuş 1 kg yem fazla geliyor bu yem kötü mü sizce

Açık yem almanızı önermem, marka model farketmeksizin kurt veya güve, siyah böcek ıvır zıvır bir şekilde çıkabilir.
1kg yem bir kuş için neden fazla olsun, kilitli poşet, cam kavanoz gibi bir şeyle muhafaza edersiniz.

Paketli yemlerde de nadiren paket üzerinde bir deformasyon varsa buradan larvalar bir şekilde girebiliyor. O yüzden aldığınız paketi inceleyip delik vs olmamasına dikkat edin.

Açık yem almanızı önermem, marka model farketmeksizin kurt veya güve, siyah böcek ıvır zıvır bir şekilde çıkabilir.
1kg yem bir kuş için neden fazla olsun, kilitli poşet, cam kavanoz gibi bir şeyle muhafaza edersiniz.

Paketli yemlerde de nadiren paket üzerinde bir deformasyon varsa buradan larvalar bir şekilde girebiliyor. O yüzden aldığınız paketi inceleyip delik vs olmamasına dikkat edin.
Paketi inceledim delik vesaire ağzında açıklık yoktu ancak aspurları garip geldi bana rica etsem siz de detaylı inceler misiniz attığım fotoğraflardan

Tohumlar konusunda daha tecrübeli arkadaşlar net konuşur ancak ben fotoğraflardaki yemde eser miktarda aspur görebildim. Adını bilmediğim bir tohum daha var o yemde. Çoğunlukla görünen ve sizin aspura benzettiğiniz tohum o olmalı. Bir de beyaz pelet yem benzeri bir şey var.
Açıkçası nasıl bir yem olduğunu dediğim gibi üstadlar daha iyi bilir.
Ben kendim versele laga pelet yem kullanıyorum.

Paketi inceledim delik vesaire ağzında açıklık yoktu ancak aspurları garip geldi bana rica etsem siz de detaylı inceler misiniz attığım fotoğraflardan

Attığınız yemdeki büyük iri taneli şeyleri diyorsanız onlar gördüğüm kadarıyla yulaf. Aspur 10-15 tane anca gördüm ben içinde

Versela laga kabuklu yulaf kullanmıyor bildiğim kadarıyla. Fotoğraftaki üründe bu var.

Geri